Video Un avion de agrement s-a prăbușit în județul Giurgiu: 2 persoane găsite carbonizate. Procurorii cercetează un eventual consum de alcool

Data actualizării: Data publicării:
Avion prăbușit în Giurgiu
Avion prăbușit în Giurgiu. Foto: ISU Giurgiu

Un avion de agrement s-a prăbușit, sâmbătă, în localitatea Letca Nouă din județul Giurgiu. Două persoane carbonizate au fost găsite la locul evenimentului, anunță ISU Giurgiu.

ACTUALIZARE ORA 22:20 Parchetul Curții de Apel București a deschis un dosar penal în care anchetează, printre altele, fapte legate de consumul de alcool și pilotarea unui avion fără documente de certificare.  

Aparatul ar fi fost la cea de a doua călătorie a zilei și nu ar fi avut plan de zbor, conform surselor Digi24. 

„Un avion de mici dimensiuni a fost identificat prăbuşit în pădurea din comuna Letca Nouă, judeţul Giurgiu, victimele fiind o persoană de sex feminin şi o persoană de sex masculin. În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 112 şi art. 116 alin. 1 lit. a, b, c ambele raportate la art. 122 şi art. 114 alin. 1, 2 şi 3 şi art. 115 alin. 1 din Legea nr. 21/2020 privind Noul Cod Aerian al României, art. 192 alin. 1, 2 şi 3 din Codul Penal”, se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, transmis sâmbătă seara.

Articolul 112 din Noul Cod Aerian al României prevede că „Încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu prevăzute de actele normative cu putere de lege sau neîndeplinirea acestora, dacă fapta a pus în pericol siguranţa unei aeronave în zbor şi prin aceasta s-a cauzat o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 7 ani şi interzicerea unor drepturi”.

De asemenea, în articolul 114, alineatele 1, 2 din acelaşi act normativ se precizează că „efectuarea serviciului de către personalul aeronautic aflat sub influenţa băuturilor alcoolice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă; efectuarea serviciului de către personalul aeronautic care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori se află sub influenţa unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Totodată, la articolul 115 alineatul 1 este prevăzut că „pilotarea unei aeronave de către o persoană care nu posedă documentele de certificare prevăzute de reglementările în vigoare pentru pilotarea aeronavei respective se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

Aeronava care s-a prăbușit undeva în mijlocul pădurii dintre localitățile Letca Nouă și Letca Veche. Când a ajuns în zonă, avionul s-a lovit de crengile copacilor, iar impactul cu solul le-a fost fatal celor două persoane care se aflau la bordul avionului. Aeronava a luat foc.

Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 14:00. Avionul privat ar fi decolat de pe pe aerodromul Letca Nouă, iar la scurt timp, un martor a observat că s-a prăbuşit.

La finalul măsurătorilor, resturile epavei vor fi ridicate, iar expertiza tehnică va fi realizată chiar de specialiștii din cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică.


Știre inițială:

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, avionul ar fi decolat de pe pe aerodromul Letca Nouă, iar la scurt timp, un martor a observat că avionul s-a prăbuşit într-o pădure din apropiere.

"Informațiile se confirmă, din păcate, avem două persoane decedate. Echipa DSU este acolo, așteptăm să ajungă organele abilitate. Cazul va fi preluat de cei de la Criminalistică, de cei de la Procuratură care vor efectua cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat", a declarat Raed Arafat la Digi24. 

Potrivit IGSU, la ISU Giurgiu a fost semnalat prin apel la 112 posibila prăbușire a unui avion de mici dimensiuni în localitatea Letca Nouă. 

Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 ambulanță SAJ.

În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 mașină de stingere și 1 ambulanță SMURD de la ISU Teleorman.

De asemenea, s-a solicitat și sprijin aviatic din cadrul IGAV.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...