Hoții au furat panouri solare dintr-un parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro. Au fost prinși când le vindeau pe net

Data actualizării: Data publicării:
panorui fotovoltaice furate
Un parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, din Hunedoara, a fost devastat de hoți. FOTO: IPJ Hunedoara - zhd.ro

Hoții au jefuit un parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, din Hunedoara, construit cu fonduri europene. Parcul nici măcar nu a apucat să fie pus în funcțiune. Unii dintre hoți au fost prinși după ce au scos la vânzare pe internet aproape 150 de panouri solare. Paguba este uriașă.

Parcul fotovoltaic de la Ghelari, județul Hunedoara, a fost construit între 2014 și 2015, pe un teren cu suprafața de 30 de hectare. 

Nu a fost dat niciodată în folosință deși ar fi trebuit să producă energie suficientă pentru un oraș cu 15.000 de locuitori.

Terenul pe care a fost construit parcul a devenit imediat după demararea lucrarilor obiectul mai multor litigii așa că a urmat un lung șir de procese în instanță, scrie Adevărul.

În această situație, parcul a început să se degradeze și a ajuns ținta hoților. Mai multe persoane au început să fure panouri solare pe care le vindeau pe internet.

Administratorul parcului a depus plângere la Poliție, care a organizat o acțiune de prindere în flagrant. Așa au fost prinși trei bărbați, care au fost reținuți pentru 24 de ore.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri