Un pod s-a prăbușit în județul Vrancea. Autoritățile locale spun că de vină ar fi ploile din ultimele zile

Data actualizării: Data publicării:
pod prabusit
Un capăt al podului peste râul Putna de la Vadu Roşca s-a prăbuşit. Foto: IPJ Vrancea

Un capăt al podului peste râul Putna de la Vadu Roşca s-a prăbuşit, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"În această seară, în jurul orei 19,37, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năneşti s-au sesizat cu privire la faptul că pe DJ 204 D una dintre extremităţile podului peste râul Putna (spre Vadu Roşca), care face legătura între satele Vulturu şi Vadu Roşca, s-a prăbuşit", se precizează într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Conform aceleiaşi surse, în urma prăbuşirii nu au fost înregistrate victime. Nu sunt nici persoane izolate, accesul în satul Vadu Roşca fiind posibil pe o rută alternativă, prin comuna Suraia.

Un echipaj de poliţie se află la faţa locului, mai informează IPJ Vrancea.

Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat sâmbătă seara, pe Facebook, că podul s-a surpat „în urma precipitațiilor din ultimele zile, unul din maluri fiind mâncat de apă și ducând, astfel, la un nedorit incident”.

„Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Județean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roșca toate detaliile privind soluțiile de lucru alese în zonă, în condițiile în care de câteva zile se știa că va ploua și erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării”, a scris Toma pe rețeaua de socializare.

Oficialul a anunțat că specialiștii Direcției Tehnice din CJ Vrancea, alături de reprezentanții administrației locale din Vulturu, se află la fața locului pentru „a evalua toți factorii din cauza cărora capătul de pod s-a prăbușit”.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri