Un șofer bulgar care a încercat să introducă în România 50 de kilograme de heroină a fost trimis în judecată

Data publicării:
1590396182136-7899-S4
Heroină de 1,5 milioane de euro descoperită în cabina unui TIR, la Calafat

Procurorii DIICOT au finalizat un dosar privind un cetățean bulgar care încercat să introducă pe teritoriul României 50 de kilograme de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Bărbatul a fost prins de polițiștii de frontieră în 24 mai, la punctul Calafat-Vidin, cu cele 50 de kilograme de heroină. Drogurile erau ambalate în pachete de câte un kilogram.

Potrivit procurorilor DIICOT, bărbatul, identificat cu inițialele S.I., a cunoscut la începutul lunii mai în Suedia, în timp ce făcea transport internațional de mărfuri, un cetățean macedonean. S-a întâlnit cu acesta de încă două ori.

În cadrul discuției pe care cei doi ar fi purtat-o cu ocazia întâlnirii din Ungaria, cetățeanul macedonean i-ar fi propus să transporte un pachet cu “piese auto” din Bulgaria, în Suedia, sens în care au stabilit data și locul predării pachetului, respectiv dimineața zilei de duminică 24.05.2020, într-o parcare de tiruri de lângă Sofia”, spun procurorii.

În 24 mai, dimineața cei doi s-au întâlnit, iar șoferul bulgar a primit o geantă în care se afla heroina. Urma să o ducă în Suedia, tranzitând România, iar odată ajuns în Suedia, inculpatul urma sa fie contactat telefonic de către expeditor pe un telefon dedicat de pe care acesta avea posibilitatea de a controla în timp real localizarea inculpatului, spun procurorii.

Când a fost prins de polițiștii de frontieră, șoferul bulgar a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveția.

Potrivit DIICOT, valoarea de piață a heroinei traficate este de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri