Vaccinul produs de Pfizer în doze pentru copii va fi disponibil din 13 decembrie

Data publicării:
copil care bate palma cu un adult cu masca
Vaccinurile Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani vor fi disponibile în UE din 13 decembrie. Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană va dispune de vaccinuri anti-Covid adaptate pentru copii, produse de Pfizer - BioNTech, începând din 13 decembrie. Serurile au fost deja aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

"Am vorbit cu compania BionTech-Pfizer şi veştile sunt bune. Pot accelera producţia, iar vaccinurile pentru copii vor fi disponibile din data de 13 decembrie", a anunţat Von der Leyen la o conferinţă de presă.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a sprijinit săptămâna trecută extinderea actualei licenţe europene a companiilor farmaceutice Pfizer şi BioNTech pentru utilizarea vaccinului lor împotriva COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, deşi într-o doză mai mică decât cea administrată copiilor de peste 12 ani.

Vaccinul va fi administrat în două doze, la interval de trei săptămâni între prima şi a doua doză, notează agenţia într-un comunicat, în care evidenţiază avantajele vaccinării cu Pfizer a copiilor din această categorie de vârstă pentru a depăşi riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19.

Ursula von der Leyen a mai precizat că în cadrul UE trebuie să aibă loc o discuţie privind vaccinarea obligatorie, ca răspuns la o întrebare cu privire la evoluţia pandemiei şi apariţiei noii variantei Omicron.

Potrivit preşedintei CE, "comunitatea ştiinţifică va avea nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a adapta răspunsul vaccinurilor la noua variantă", a coronavirusului.

Citește și: Comisia Europeană cere statelor UE să fie pregătite să introducă noi restricții de călătorie din cauza variantei Omicron

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri