Cod galben de ploi în 17 județe. În unele zone ar putea fi și fulgere

Data publicării:
Fulgere deasupra Bucurestiului in timpul unei furtuni, duminica, 2 iulie 2017
Meteorologii se așteaptă și la fulgere în timpul ploilor anunțate în 17 județe. Foto: Adriana Neagoe/Inquam Photos

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ valabilă pentru astăzi şi mâine, în 17 judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, informează Agerpres. Sunt așteptate și descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 decembrie, ora 12:00 - 17 decembrie, ora 12:00, în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Olteniei şi local la munte, vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp se pot acumul precipitații de 25 - 30 de litri pe metru pătrat.

În zona Carpaţilor Occidentali şi în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali cantitatea de apă acumulată poate ajunge la 40-60 de litri pe metru pătrat.

Ploile vor avea şi caracter de aversă, anunță ANM, iar pe alocuri vor fi descărcări electrice.

Judeţele aflate sub cod galben sunt Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.

La Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare și azi, dar și mâine, când șansele de ploaie sunt mai mari. De asemenea, este posibil să se formeze ceață.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri