Copiii de la o grădiniță din Constanța stau de mai multe zile în frig. Părinții sunt revoltați: „Nu s-a luat absolut nicio măsură”

Data publicării:
copii gradinita

Copiii de la grădiniţa Roboţel din municipiul Constanţa stau de mai multe zile în frig, după ce joi a fost avariată reţeaua de termoficare din zonă. Directoarea grădiniţei, Mihaela Dardac, a afirmat că s-a încercat, în zadar însă, încălzirea sălilor cu „mijloace proprii”.

„În grădiniţa noastră, în momentul de faţă, este oprită furnizarea agentului termic din cauza unei avarii la CET Constanţa, iar Primăria Constanţa împreună cu punctul termic de care aparţine grădiniţa ne-au comunicat că problema va fi rezolvată în cursul acestei nopţi şi că mâine vom avea iarăşi căldură în grădiniţă. Nu este vina grădiniţei noastre, noi am încercat să facem tot posibilul să încălzim sălile de grupă. (...) Noi încercăm prin mijloace proprii să încălzim sălile de grupă, dar sălile sunt foarte mari şi normal că nu au caloriferele noastre aceeaşi capacitate cum sunt cele de la Termoficare. Să sperăm că se va rezolva problema în cursul acestei zile şi de mâine vom avea şi noi căldură”, a declarat directoarea grădiniţei Roboţel, scrie Agerpres.

Părinţii sunt nemulţumiţi de lipsa furnizării căldurii la grădiniţă, iar unii dintre ei au fost nevoiţi să îşi ţină copiii acasă pentru a nu se îmbolnăvi.

„Cea mai gravă problemă este că nu este căldură în grădiniţă. Nu a fost nici săptămâna trecută (...), copiii răcesc din cauza frigului. Suntem în 2023 şi ar fi trebuit să avem totuşi un minim de condiţii. Ştiu că există o aerotermă în sala fetiţei, dar unii au zis să o închidă, că sare siguranţa. Dar mi-a zis fetiţa că e frig şi simte căldură doar dacă stă lângă aerotermă. (...) Nu s-a luat absolut nicio măsură, copiii aşa dorm. Copiii nu mai sunt în mişcare şi nu sunt nici pături. (...) Săptămâna trecută de asta nici nu i-am mai dus, i-am ţinut acasă”, a spus mama a doi copii de la grădiniţa Roboţel.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat că pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic se va modifica programul în care copiii vor sta la grădiniţă. „Am discutat cu doamna directoare, se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu această zi. Alte surse de încălzire nu au eficienţa necesară. De aceea va fi redimensionat programul activităţilor”, a spus reprezentantul ISJ.

Potrivit acestuia, ISJ a fost anunţat şi de conducerea Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” despre lipsa furnizării agentului termic în clase. „Am fost anunţaţi şi de către Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa că există o situaţie similară, deja s-a luat măsura modificării programului. În momentul în care directorii ne comunică, stabilim împreună cu aceştia care sunt măsurile ce trebuie să fie luate. De asemenea, vom reveni în comunicarea instituţională cu Societatea Termoficare, pentru a ne asigura că avem o transmitere eficientă şi rapidă a situaţiilor în care se produc avarii, pentru a le înainta informaţia respectivă directorilor, în timp util”, a informat inspectorul şcolar general.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri