Petre Daea spune că nu dă mâna cu minciuna, cu ipocrizia şi lipsa de respect faţă de muncă

Data actualizării: Data publicării:
petre daea saluta cu mana
Petre Daea spune că nu dă mâna cu minciuna, cu ipocrizia şi lipsa de respect faţă de muncă. Foto: gov.ro

Nu dau mâna cu minciuna, cu ipocrizia şi lipsa de respect faţă de muncă, a susţinut ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la finalul dezbaterii moţiunii simple depuse împotriva sa, precizând că se aştepta ca în acest demers să regăsească măcar o propunere pentru a îmbunătăţi activitatea din acest domeniu.

„N-am dat mâna şi nu dau mâna cu minciuna, cu ipocrizia şi lipsa de respect faţă de muncă. De aceea mă aşteptam ca în acest demers normal, normal, firesc, necesar să regăsesc măcar o propunere pentru a îmbunătăţi activitatea din acest domeniu greu încercat, care a trecut prin patru crize: COVID, criza energetică, seceta şi acum războiul. Fermierii toţi, cu mijloacele aflate la îndemână, au putut scoate din rodul pământului şi din îngrijirea animalelor hrana atât de necesară fiecăruia dintre noi. Tot timpul voi rămâne recunoscător acelora care fac mai mult decât mine, iar efortul fermierilor îl apreciez şi îl susţin”, a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu poate înţelege „minciuna, făţărnicia şi lupta pentru un scaun pe care doresc să îl ia înainte de a i se pune picioare”.

„Dumneavoastră, prin acest demers, v-aţi dovedit a fi pătimaşii zilei într-o săptămână a patimilor, dorind să aruncaţi cu noroi într-un om care are ani de muncă mai mult decât vârsta pe care o au majoritatea semnatarilor moţiunii. Aţi făcut-o într-un interes mărunt. Aţi dorit să câştigaţi puncte electorale în postura de alegător, dar nu cu siguranţa de ales. Aţi ieşit prea devreme la încălzire într-o partidă care nu a început a se juca, căutând suporteri, care nu au venit încă la meci. Eşecul este asigurat şi vă felicit pentru aceasta! Succes în continuare!”, a transmis Petre Daea.

Şeful de la Agricultură a precizat că nu „va evada” din câmpul muncii, chiar dacă prea mulţi s-au „încălzit” deja pentru funcţia de ministru.

„Închei pre prin a vă spune că Petre Daea poartă respect fermierilor, iar devotamentul pentru meserie şi muncă stă în existenţa sa. Dacă vă gândiţi la evadare din câmpul muncii, vă asigur că nu o voi face. De asemenea, vă îndemn să reflectaţi că v-aţi încălzit prea mulţi pentru funcţia de ministru. Cu siguranţă va fi cineva după Petre Daea, dar nu toţi, pentru că este un singur loc. Până atunci, aveţi tot timpul să reflectaţi. Învăţaţi, că vă prinde bine! Aşteptaţi, că mai aveţi timp”, a concluzionat el.

Camera Deputaţilor a dezbătut, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, votul urmând să fie dat în şedinţa de miercuri.

În 12 aprilie, 56 de deputaţi de la USR şi partidul Forţa Dreptei au depus în plen moţiunea simplă intitulată „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”.

Semnatarii moţiunii cer demiterea ministrului Agriculturii, Petre Daea, „pentru ca agricultura să devină punctul forte al României”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri