Antifrauda și Inspecţia Muncii fac controale la serviciile de curierat cu mâncare și transport de tip „ride-sharing”, la nivel național

Data actualizării: Data publicării:
ID157028_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Antifrauda a pornit o campanie de controale la nivel naţional împreună cu Inspecţia Muncii, după proiectul pilot derulat anul trecut în Bucureşti-Ilfov, urmând ca verificări să aibă loc la nivel local în fiecare judeţ, a transmis Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), la solicitarea Profit.ro.

Campania vizează prioritar munca nefiscalizată prin intermediul platformelor de transport alternativ, cum sunt Uber şi Bolt, dar şi activităţile de curierat la cerere cu produse alimentare în special, prin intermediul aplicaţiilor mobile, cum sunt Tazz şi Glovo, dar şi din alte domenii, cum ar fi cel al firmelor de pază, transmite News.ro. 

Doar la firmele care lucrează cu aplicaţiile de transport alternativ, analiza de risc derulată de Antifraudă indică zeci de mii de şoferi cu muncă nefiscalizată, relatează Profit.ro. 

Controalele Antifraudă nu vizează aplicaţiile de transport alternativ sau curierat la cerere, ci firmele care lucrează prin intermediul acestor aplicaţii. Astfel, analiza de risc derulată de Antifraudă a indicat, la aceste domenii, existenţa a circa 30.000 de şoferi care rezultă din datele aplicaţiilor de transport alternativ, dar nu apar şi la firmele care lucrează cu aceste aplicaţii. Numărul şoferilor a căror muncă este fiscalizată se ridică la aproximativ 18.000, dar din analiză reiese existenţa a circa 48.000 de şoferi. 

Similar, la activităţile de curierat la cerere, în special cu produse alimentare, analiza de risc relevă milioane de ore lucrate dar nefiscalizate.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri