BUSINESS CLUB. Cei mai bogaţi oameni ai planetei şi-au sporit averile în 2013

Data publicării:
techie-bill-gates

Bill Gates rămâne cel mai bogat om din lume

Adunate, averile super-bogaţilor au crescut cu 226 de miliarde de dolari într-un singur an. Warren Buffett a reuşit o performanţă rară. Şi-a adăugat la avere câte 37 de milioane de dolari în fiecare zi şi a ajuns astfel la un total ameţitor, de 59 de miliarde de dolari.

Buffett nu este însă cel mai bogat om din lume. Bill Gates se menţine pe prima poziţie, cu un total de peste 72 de miliarde de dolari, cu 11 miliarde în plus faţă de 2012.

Locul al treilea este ocupat de un magnat al cazinourilor, Sheldon Adelson, cu o avere de 35 de miliarde de dolari. Urmează în top cei mai puternici oameni din online-ul mondial - fondatorii Amazon, Google şi Facebook, potrivit unui studiu al Wealth-X.

Europa pierde teren

Chiar dacă americanii sunt cap de listă, Asia adună aproape un sfert din numărul total al miliardarilor. Este de departe continentul cu cea mai rapidă ascensiune. Europa a fost singura regiune care a suferit un declin al numărului de superbogaţi.

În medie, un miliardar deţine o avere estimată la 3 miliarde de dolari, dintre care 18 la sută reprezintă nivelul lichidităţilor.

Averile adunate ale super-bogaţilor sunt acum mai mari decât Produsul Intern Brut al oricărei ţări din lume, excluzând Statele Unite şi China. Ar putea finanţa deficitul bugetar al Americii un deceniu de acum încolo.

Potrivit studiului, un super-bogat cheltuie 22 de milioane de dolari pe iahturi, 16 milioane de dolari pe avioane private şi 14 milioane de dolari pe obiecte de artă.

Superbogaţii online-ului

Jeff Bezos (Amazon) 34,4 mld. dolari

Mark Zuckerberg (Facebook) 24,7 mld. dolari

Sergey Brin (Google) 30 mld. dolari

Larry Page (Google) 29,9 mld. dolari

Sursa: studiu Wealth-X

 

Cumpărături de lux

Iahturi 22 mil. dolari

Avioane 16 mil. dolari

Obiecte de artă 14 mil. dolari

Sursa: studiu Wealth-X  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri