ING, amendată cu 775 de milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
euro bancnote teancuri bani crop

ING a acceptat plata unei amenzi de 775 de milioane de euro pentru închiderea unei investigaţii în Olanda, într-un caz de spălare de bani, transmite Reuters, citat de News.ro. 

ing bank
Foto: Shutterstock

Procuratura olandeză a acuzat ING de încălcarea legii referitoare la prevenirea spălării banilor şi finanţării terorismului, prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor pentru spălarea de bani, în perioada 2010-2016.

ING nu şi-a respectat obligaţiile, pentru că uneori nu a identificat beneficiarii finali ai conturilor şi nu a observat tranzacţiile neobişnuite care au avut loc prin intermediul acestor conturi.

”Rezultatul a fost că clienţii au putut ca ani de zile să utilizeze conturile băncii ING pentru activităţi ilegale, fără să fie deranjaţi. ING ar fi trebuit să vadă că banii care au trecut prin conturile respective proveneau din activităţi ilegale”, au arătat procurorii.

ING a anunţat că regretă profund aceste nereguli şi că board-ul executiv, condus de directorul general Ralph Hamers, a acceptat să nu primească bonusuri pentru 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri