Fondul de garantare nu mai deschide dosare pe poliţe de asigurare Astra pentru accidente produse după 4 martie

Data publicării:
astra asigurari capturi digi24 august 2015 3

 

Instanţa de judecată a Tribunalului Bucureşti a hotărât deschiderea procedurii de faliment pentru societatea Astra în data de 3 decembrie 2015. Totuşi,decizia nu este definitivă, apelul fiind judecat în prezent la Curtea de Apel Bucureşti.

„Pentru evenimente produse după această dată, potenţialii creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări se pot adresa, pentru a fi îndrumaţi cu privire la demersurile pe care urmează să le întreprindă, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA, societatea KPMG Restructuring SPRL, se precizează în comunicatul Fondului.

FGA primeşte în continuare cereri din partea persoanelor care au de primit despăgubiri în baza poliţelor emise de către Astra Asigurări, în vederea încasării sumelor cuvenite, de la Fond.

„În acest sens, precizăm că cererile de plată se pot depune la FGA, până la expirarea unui termen de 90 de zile, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de faliment împotriva Astrei”, mai precizează Fondul de Gaantare.

Cererea de intrare în faliment a fost depusă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a decis, în 8 septembrie 2015, că Astra Asigurări nu dispune de suficient capital şi nu mai are şanse de salvare.

În octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a transferat dosarele de daună, de asigurare şi bazele de date de la Astra. În total, au fost preluate 57.210 de dosare de daună şi peste 2 milioane de contracte de asigurare în vigoare.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri