Industria de păcănele protestează față de decizia de închidere luată miercuri

Data publicării:
pacanele jocuri de noroc
Foto: GettyImages

Asociația Organizatorilor de Sloturi din România critică decizia autorităților de închidere a sălilor de jocuri de noroc din București și alte orașe. Reprezentanții industriei susțin că sălile de jocuri sunt sigure din punct de vedere sanitar și avertizează că statul va pierde suma importantre din taxele și impozitele aplicate acestui domeniu.

„Autoritățile medicale (Direcțiile de Sănătate Publică) au admis în toate discuțiile purtate cu industria de slot machines că sălile de jocuri de noroc reprezintă cel mai scăzut risc epidemiologic din toate activitățile care se desfășoară în spații închise. Spre deosebire de alte sectoare, clienții din sălile de jocuri de noroc sunt obligați să poarte măști pe întreaga durată a șederii, sălile de jocuri de noroc au dimensiuni de ordinul sutelor de metri pătrați – astfel încât distanțarea socială se respectă cu ușurință, iar spațiile sunt dispuse cu camere video de supraveghere care pot ajuta în efectuarea unor anchete epidemiologice și verificarea faptului că respectăm toate regulile. Astfel, din punct de vedere epidemiologic, măsurile luate de autorități nu au sens”, susține asociația într-un comunicat.

Reprezentanții asociației se plâng că măsura închiderii sălilor de joc va aduce pierderi inclusiv asupra bugetului de stat.

„Din punct de vedere financiar, închiderea sălilor de jocuri de noroc va avea repercusiuni majore asupra bugetului de stat. În momentul în care suntem lăsați să funcționăm, sălile de jocuri generează taxe și impozite zilnice de 2 milioane de euro. Industria jocurilor de noroc asigură 45.000 de locuri de muncă și este un important plătitor de salarii, taxe și impozite, cu taxe directe și indirecte de 600 milioane euro plătite anual la bugetul de stat și un grad de colectare de peste 99%. În momentul în care sălile de jocuri sunt închise, șomajul acestor angajați reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro”, mai susține Asociația Organizatorilor de Sloturi din România.

Noi restricții au fost adopate miercuri în București. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri