Mesajul oamenilor de afaceri pentru Klaus Iohannis

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 2 -1

 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român a precizat că, în cadrul întâlnirii cu şeful statului, s-a ridicat şi problema Codului Fiscal, arătând că a fost vorba despre o temă extrem de dezbătută.

"Preşedintele poate să promulge o lege sau nu, în funcţie de ce informaţii are şi de ceea ce este sfătuit, ori sunt anumite legi pe care noi, cu siguranţă, îl vom sfătui să nu le promulge, pentru că vor avea atingeri grave asupra mediului de afaceri din România", a afirmat Lucian, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă prin aceste legi se află şi Codul Fiscal, Ion Lucian a răspuns: "Şi Codul Fiscal. Noi spunem că aici se face o analiză şi toţi ne vom putea spune părerea, iar preşedintele, la sfârşit, va lua decizia".

El a mai menţionat că preşedintele Iohannis a promis celor din mediul de afaceri că îi va consulta de fiecare dată când va considera că este nevoie de acest lucru.

Potrivit acestuia, reprezentanţii mediului de afaceri din România i-au propus preşedintelui Klaus Iohannis "un punct zero" al mişcării patronale din România, prin organizarea Forumului Patronatelor din România, la care să fie invitate toate organizaţiile din ţară.

Reprezentanţii patronatelor din România i-au mai propus şefului statului să se creeze o o comisie de dialog preşedinţie-patronate, la care să se poată discuta cu exactitate de ce este nevoie în mediul de afaceri.

Reprezentantul Uniunii Naţionale a Patronatului Român a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu aceste întâlniri periodice cu mediul de afaceri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri