Ministrul Muncii: Sunt bani de pensii, sunt bani pentru toate celelalte creşteri prevăzute în buget

Data publicării:
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii. Inquam Photos / George Călin

Bugetul Ministerului Muncii pentru anul viitor este de 75,9 miliarde lei, în creştere cu 13,3% faţă de execuţia preliminată de 66,9 miliarde lei, ceea ce înseamnă că românii îşi vor primi drepturile pe care le au de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a afirmat luni ministrul de resort, Simona Bucura-Oprescu.

"Avem o creştere de la 66,9 de miliarde lei la 75,9 de miliarde lei, ceea ce înseamnă că în 2024 românii îşi vor primi drepturile pe care le au de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Sunt bani de pensii, sunt bani pentru toate celelalte creşteri prevăzute în buget", a menţionat Simona Bucura-Oprescu, după audierile din Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebată cât înseamnă pensiile speciale în buget, ministrul Muncii a precizat că "pensiile de serviciu plătite prin Casa Naţională de Pensii Publice pentru cele şase categorii reprezintă 0,01% din PIB", fiind în sumă de 1,78 miliarde lei.

Totodată, ministrul Muncii a arătat că încă se lucrează la legea salarizării, fiind întrebată de sporurile bugetarilor.

"În angajamentul pe care România l-a luat prin PNRR, prin jalonul 420 cu privire la Legea salarizării unitare în sistemul public, se are în vedere şi revizuirea sporurilor pe care le avem în sistemul public", a mai spus Simona Bucura-Oprescu.

Parlamentarii din comisiile de specialitate au aprobat, luni, cu 19 voturi pentru şi 7 împotrivă, proiectul de buget pe anul 2024 al Ministerului Muncii.

La bugetul Ministerului Muncii au fost depuse 2 amendamente, ambele fiind respinse.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri