„RABLA” SE MODIFICĂ. Nu vor mai fi trei vouchere de 3.800 de lei

Data publicării:
14032013 20rabla-54838

Autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de zece ani vor fi incluse în programul Rabla. Ministrul Mediului a precizat că în prezent se doreşte ca voucher-ul acordat pentru casare să fie 1.500 de euro, iar pentru autoturismele electrice să se acorde un bon de 2.000 de euro.

Rovana Plumb a mai spus că vor fi incluse în programul Rabla numai acele autoturisme care au fost în proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile, astfel că nu se pune problema unei invazii de maşini rulate, foarte vechi pe piaţa din România.

Noul program va fi pus la punct spre sfârşitul lunii martie, pentru a fi implement din prima decadă a lunii aprilie, a adăugat ministrul Mediului.

Citiți și:

NOUA TAXĂ AUTO. Timbru de mediu doar pentru maşini cu maxim 8 locuri, emisia CO2 calculată integral

Rovana Plumb anunţa în ianuarie că Ministerul Mediului vizează schimbări în Programul „Rabla”, care s-ar putea aplica maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2, printre care creşterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar şi acordarea reducerii contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor.

La momentul respectiv existau informații că respectivul voucher ar putea fi nominal, dar acest lucru nu a fost confirmat, iar proiectul încă nu este gata. Anul trecut, prin programul Rabla, au fost casate 45.000 de maşini vechi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri