CTP, despre #şîeu: Toţi cei care vor sta de pomană 15 minute să facă ceva peste două luni şi ceva: să meargă la vot

Data actualizării: Data publicării:
ctp gest mana

Campania „România vrea autostrăzi", pornită de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi care a construit primul metru de autostradă din Moldova, ajunge vineri la un nou nivel. Românii sunt invitaţi ca la ora 15.00, timp de 15 minute, să întrerupă orice activitate în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor din ţara noastră. Cristian Tudor Popescu a vorbit la Jurnalul de Seară despre această campanie, despre care a spus că e foarte bună, dar a atras atenţia că acest protest va fi inutil dacă nu se converteşte în vot: "Toţi cei care mâine se vor ralia acestui protest şi vor sta de pomană 15 minute să facă ceva peste două luni şi ceva - să meargă la vot".

Mâine (vineri - n.r.)  protest: 15 minute să nu facem nimic. O fi greu? Nu e greu să stai şi să nu faci nimic. E foarte bună această campanie.

Un singur lucru vreau să ştiu: există ceva mai dificil decât să stai 15 minute şi să nu faci nimic, adică să mergi nu pe autostradă, ci pe stradă până la secţia de votare.

Aş vrea ca toţi cei care mâine se vor ralia acestui protest şi vor sta de pomană 15 minute să facă ceva peste două luni şi ceva, să meargă la vot. Credeţi că o să se apuce PSD - ALDE după acest protest să facă ceva, o să ia fonduri europene? Nu o să facă nimic.

Acest protest de acum, dacă nu se converteşte în vot - pentru că el nu se poate converti în autostrăzi - , atunci este inutil.

Nu consider autostrăzile prioritatea de pe locul 1 în materie de transport în România, ci trenurile.

Ce vedem pe kilometri de autostradă dacă ne uităm din elicopter? Nişte maşini mici, în covârşitoare majoritate sunt automobile, în care vedem în multe cazuri o persoană, maximum două. Patru, cinci persoane vedem rar.

În schimb, cu un tren ai 100 de locuri pe vagon, 10 vagoane, 1000 de persoane transportate şi dacă sunt transportate cu un tren de mare viteză, în condiţii de confort si servcii bune... Sigur că sunt bune autostrăzile, dar cred că ar fi bine dacă s-ar investi în primul rând în reţeaua CFR şi în aducerea de trenuri performante, cu preţuri accesibile", a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri