Video Prima bucată din Autostrada de Centură A0 ar putea fi deschisă până la finalul anului. „Lucrările sunt 97% gata”

Data publicării:
384100494_672409314982574_4928396302263297222_n
Imagini de pe lotul 2 din A0 Nord. Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura / Facebook

42 din cei 100 de kilometri ai Autostrăzii de Centură a Capitalei ar putea fi gata anul acesta, însă nu pe toți vom și circula. Nouă vor sta degeaba, căci nodul rutier care i-ar lega de un drum național e pe lotul vecin care e în proiectare și unde lucrările nu au început. Din cei pe care se va putea circula, 23 sunt pe secțiunea sudică și vor asigura legătura între Bragadiru și Popești-Leordeni.

Lucrările la cei 16 kilometri de autostradă între Vidra si Bragadiru sunt apoape gata.

Marius Ioniță, director tehnic constructor: Lucrările sunt finalizate în proporție de 97%. În momentul de față au rămas doar lucrările de semnalizare, marcaj.

Constructorul turc promite ca în perioada următoare va trage tare astfel încăt până la sfârșitul anului să aibă gata încă 7 kilometri cei 17 ai lotului vecin, astfel încât șoferii să poată circula fără întreruperi, doar pe autostradă, de la intersecția cu DN6, drumul spre Bragadiru, și până la DN4, șoseaua spre Popești-Leordeni.

În ciuda faptului că nu este mulțumit de mobilizarea drumarului grec, care lucrează la cei 18 kilometri dintre Bragadiru și Joița, ministrul Transporturilor insistă că autostrada ar putea fi gata la vară.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Sper ca în perioada următoare mobilizarea să fie mult mai bună, astfel încât termenul de mai-iunie 2024 sa fie atins.

Odată închis și acest șantier, șoferii care vin dinspre Pitești și merg spre Constanța, vor circula doar pe autostradă.

Cristian Pistol, director general CNAIR: Tot ce înseamnă traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanța va circula doar pe această autostradă, astfel încât Bucureștiul și zona limitrofă lui nu va mai fi afectată. Ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere în București.

Autostrada de Centură a Capitalei are în total 100 de kilometri - dintre care 51 sunt în sud, iar restul în nord. Până la finalul lunii, șefii din Transporturi promit că se vor da în circulație și 10 din cei 19 kilometri de pe secțiunea de nord care sunt gata. Este vorba despre bucata dintre DN1 și autostrada spre Ploiești. Restul de 9 kilometri nu pot fi dați în trafic pentru că nu se asigură descărcarea provizorie la Ștefănești. Legătura cu DN2 trebuie realizată de drumarul din China care abia proiectează lotul vecin.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri