Galerie Foto Emanuel Gyenes, singurul român participant la Raliul Dakar 2023, primit cu tort și artificii acasă. ‘Mani’ a terminat cursa pe locul 27

Data actualizării: Data publicării:
raliu dakar 2023
Raliul Dakar 2023. Sursa foto: Facebook / Emanuel Gyenes

Emanuel Gyenes, singurul motociclist român care a participat la Raliul Dakar 2023, a fost primit joi, la Satu Mare, cu tort, aplauze și artificii. Sătmăreanul a revenit în țară marți, după două săptămâni și peste 8.000 de kilometri de rally-raid în Arabia Saudită. A 45-a ediție a celei mai dure provocări din sporturile cu motor i-a adus lui Mani locul 27. "Am urlat în cască de fericire la final!", a declarat sportivul pentru portalsm.ro. 

Emanuel ‘Mani’ Gyenes, riderul sătmărean cu experiență la Dakar, a fost întâmpinat joi, la Satu Mare, ca un mare campion. La fel ca în fiecare an, colegii de la muncă l-au așteptat cu tort, artificii și aplauze. 

Sursa foto: portalsm.ro
Sursa foto: portalsm.ro

 

Riderul, care este deja legendă a Raliului Dakar, a concurat și în 2023, pentru al 4-lea an la rând, fără asistență tehnică. La finalul celor peste 8.000 de kilometri parcurși, Mani s-a clasat pe locul 27 în clasamentul general, respectiv 11, la Rally2 (piloți privați). 

"A ieșit aproape totul așa cum mi-am planificat, am terminat cursa și m-am clasat în top 30 în clasamentul general, un rezultat foarte bun pentru mine! A fost cel mai greu Dakar din Arabia Saudită, a fost și foarte lung, cu două zile mai lung decât în anii precedenți" a spus Mani Gyenes, citat de portalsm.ro.

În cele 14 nopți dormite la cort, Mani a avut de îndurat temperaturi extrem de scăzute.

"A fost frig dimineața, în jur de 5-6 grade Celsius, iar eu mă trezeam dimineața la 3 și jumătate și porneam la 5. Și acum mă dor genunchii de la frig. Am urlat în cască de fericire la final!”, a povestit Mani Gyenes.

Din cele 13 starturi la Raliul Dakar, Emanuel ‘Mani’ Gyenes a terminat cea mai dură provocare de anduranță din motorsport de 11 ori. 

Raliul Dakar 2023. Sursa foto: Facebook / Emanuel Gyenes
Raliul Dakar 2023. Sursa foto: Facebook / Emanuel Gyenes

 

Dakar 2023 în cifre pentru Emanuel ‘Mani’ Gyenes:

  • 11 - locul ocupat în clasamentul pilotilor privați - Rally2
  • 27 - locul pe care a termiant în clasamentul general al categoriei moto
  • 14 - etape
  • 1 - prolog
  • 1 - zile de pauză
  • 14 - numărul total al nopților dormite în cort (4 dintre acestea au fost în corturi mari comune - fie din cauza inundațiilor din bivuac care nu permiteau instalarea corturilor individuale, fie pentru că au fost zile maraton)
  • 8.035 - numărul total de kilometri parcurși
  • 3.984 - numărul de kilometri de probă specială
  • 0 - grade Celsius, temperatura minimă resimțită la startul din bivuac către proba specială
  • 12 - numărul etapelor în care a pornit către proba specială înainte de răsăritul soarelui
  • 300 - metri înălțime au avut unele dune care au trebuit urcate în Empty Quarter

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri