2020 ar putea fi declarat cel mai fierbinte an din istoria măsurătorilor de mediu - predicții

Data actualizării: Data publicării:
imagine apocaliptica mana planeta in flacari
Schimbarile climatice duc la fenomene meteo extreme, iar semnele vitale ale Planetei au ajuns deja într-un punct fără întoarcere. Sursă foto: Getty Images

După cea mai caldă lună ianuarie din istorie şi a doua cea mai caldă lună februarie, planeta a înregistrat acum al doilea cel mai fierbinte martie din istorie, a anunţat joi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA), citată de NBC News.

Aceasta este doar ultima etapă din ceea ce NOAA spune că este o tendinţă clară de încălzire pe termen lung. Şi, deşi au mai rămas nouă luni din acest an, predicţiile agenţiei sugerează deja că 2020 ar putea fi declarat cel mai fierbinte an de când se realizează înregistrări -1880.

„Se pare că există o probabilitate de peste 50% ca anul acesta să fie cel mai cald din istorie”, a declarat joi, Deke Arndt, şeful filialei de monitorizare a Centrelor Naţionale pentru Informaţii de Mediu al NOAA.

Luna trecută a fost al 44-lea martie consecutiv şi a 423-a lună consecutivă, cu temperaturi peste media secolului XX, conform raportului NOAA.

Temperatura medie pe suprafeţele terestre şi oceanice luna trecută a fost cu 1,16 grade Celsius mai ridicată decât media secolului XX şi doar luna martie din 2016 a fost mai caldă decât anul acesta. De altfel, anul 2016 a fost cel mai cald din istoria cunoscută, potrivit NOAA.

Din raportul NOAA rezultă că cele 10 cele mai călduroase luni de martie din istorie au fost înregistrate din 1990 până în prezent.

Anul acesta, America de Sud a înregistrat cea mai caldă lună martie din istorie, iar Europa, Asia şi Australia au depăşit media temperaturilor.

Redactare G.M.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri