A doua confruntare Trump-Biden. Actualul președinte a refuzat să condamne mişcarea QAnon, iar Biden a criticat gestionarea crizei COVID

Data publicării:
dezbatere prezidentiala SUA trump biden
Donald Trump și Joe Bden. Foto: Profimedia Images

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump și Joe Biden, au participat individual la două evenimente electorale de tip „Town Hall”, în care votanții le-au pus întrebări, în locul unei dezbateri tradiționale. Dezbaterea virtuală planificată iniţial a fost anulată după refuzul președintelui republican de a participa. Cei doi candidaţi au vorbit în acelaşi timp, pe două canale diferite din Florida şi Pennsylvania, scrie Agerpres. 

''Suntem într-o situaţie în care avem peste 210.000 de morţi şi ce face el? Nimic'', a declarat cu un ton calm candidatul democrat, Joe Biden, la canalul de televiziune ABC.

De asemenea, fostul vicepreședinte a recunoscut că a părți dintr-o lege din 1994, la scrierea căreia a ajutat, sunt greșite. Este vorba despre o lege privind încarcerarea în masă și care a afectat cetățenii afro-americani. Joe Biden a subliniat, însă, că în acea perioadă, măsura s-a bucurat și de susținerea mai multor oficiali de culoare.

''Am făcut o treabă fantastică (...). Vaccinurile sosesc şi tratamentele sosesc'', a spus aproape în acelaşi timp la NBC liderul de la Casa Albă.

Enervat de întrebările care i-au fost adresate în special despre motivul pentru care poartă mască de protecţie atât de puţin, Trump a refuzat să-şi asume vreo vină. ''Sunt preşedinte, trebuie să văd oamenii (...). Nu pot sta închis într-o cameră magnifică undeva în Casa Albă'', a declarat el pe ton ironic.

Preşedintele republican a refuzat să condamne în mod explicit mişcarea conspirativă ''QAnon'', spunând că nu o cunoaşte bine. ''Ei sunt puternic împotriva pedofiliei şi sunt de acord cu asta'', a adăugat el.

Campania electorală din SUA a fost din nou bulversată de epidemia de coronavirus. Candidata democrată la vicepreşedinţie, Kamala Harris, şi-a suspendat deplasările până duminică din cauza unor cazuri de COVID -19 din anturajul ei.

Fostul vicepreşedinte din timpul mandatului lui Barack Obama a decis, la recomandarea medicilor săi, să nu întrerupă campania pe teren, în pofida unui alt caz descoperit în echipajul avionului său, dar persoana în cauză a păstrat distanţa de peste 15 metri şi purta, ca şi el, mască.

''Acest lucru să servească drept exemplu în ceea ce priveşte importanţa purtării măştilor şi a menţinerii unei distanţe fizice sigure'', a scris pe Twitter Joe Biden, care a fost testat din nou negativ pentru coronavirus.

Cu câteva ore înainte de a intra în direct, Donald Trump a dat tonul: unul agresiv şi ironic, notează AFP.

''Aş vrea să-l pot privi pentru a vedea dacă poate merge până la capăt'', a spus preşedintele american, în vârstă de 74 de ani, referindu-se la adversarul său, în vârstă de 77 de ani, pe care l-a poreclit ''Sleepy Joe''.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri