Video Alertă teroristă la Paris. O femeie care amenința că se aruncă în aer a fost împușcată de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști în Franța
Polițiști în Franța. Foto: Guliver/GettyImages

A fost alertă teroristă la Paris, după ce o femeie a amenințat, marți dimineață, că se aruncă în aer. Tentativa a fost dejucată de urgență, iar femeia a fost împușcată de agenții de poliție. 

Andrei Negusiu, jurnalist Digi24: „A fost alertă teroristă în sud-estul Parisului, după ce mai mulți călători au alertat poliția că o femeie cu un comportament bizar poate reprezenta o amenințare. Totul se întâmpla în gara de lângă biblioteca Francois-Mitterrand. Femeia era înveșmântată de sus până jos într-o ținută orientală, nu i se vedea nici fața, amenința că se aruncă în aer, potrivit autorităților franceze.

Imediat după ce s-a dat alarma, gara a fost evacuată, femeia a fost izolată, iar forțele de ordine i-au cerut să se conformeze și să se culce la pământ și să-i lase să se apropie. Femeia a refuzat, fapt pentru care forțele de ordine au deschis focul și au rănit-o grav. Ea a fost evacuată din gară către spital.

Nu a fost găsit niciun fel de dispozitiv exploziv, dar asta arată starea de tensiune extrem de puternică în rândul comunității musulmane din Franța, unde au fost proteste violente”. 

„Prognosticul este rezervat în ce priveşte şansele femeii de supravieţuire”, a precizat parchetul capitalei, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit autorităţilor, au fost deschise două anchete. Una dintre ele a fost încredinţată poliţiei judiciare din Paris, pentru „apologie, ameninţări cu moartea şi intimidare la adresa unui reprezentant al autorităţii publice”, iar cealaltă Inspecţiei generale a poliţiei naţionale (IGPN), şi vizează tirul tras de poliţist.

După asasinarea unui profesor la Arras, în nordul Franţei, la 13 octombrie, de către un tânăr aflat în evidenţele poliţiei pentru radicalizare islamistă din februarie 2021, Franţa a trecut în alertă „urgenţă de atentat”.

Crima a readus în Franţa temerile de atentate islamiste şi a determinat autorităţile să întărească măsurile antiteroriste, într-un context deja marcat de îngrijorări legate de repercusiuni ale conflictului dintre Israel şi Hamas.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri