Armata ucraineană susține că navele ruse din Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri în larg

Data publicării:
Russia Defence Naval Drills
Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave. Foto: Profimedia Images

Nave ale flotei ruse la Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri distanţă de coasta ucraineană, cu toate că „ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne”, a anunţat marţi Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei.

„În zona operativă a Mării Negre, grupuri ostile de rachete şi nave de desant s-au îndepărtat de coastele ucrainene la circa 200 de kilometri. (...) Însă blocada (navală) şi ameninţarea atacurilor cu rachete rămân”, a precizat sursa citată de portalul ucrainean Pravda și preluată de EFE, potrivit Agerpres.

Anunţul distanţării navelor ruse de ţărmul ucrainean intervine la o săptămână după scufundarea crucişătorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră. Ucraina susține că a scufundat crucișătorul Moskva, o lovitură dură pentru Rusia.

Deși a recunoscut că nava s-a scufundat, Rusia pune incidentul pe seama unui incendiu la bord, provocat de o explozie accidentală în sala de muniții.

În plus, soarta marinarilor de la bord este necunoscută, Ucraina pretinzând că marea majoritate a echipajului de circa 500 de oameni a pierit în mare, în vreme ce Moscova păstrează secrete aceste date, dar susține că echipajul navei a fost salvat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri