Assad i-a spus lui Putin că îi sprijină invazia în Ucraina. Cei doi dictatori s-au întâlnit la Kremlin

Data publicării:
Assad dă mâna cu Putin la Kremlin
Vizita lui Assad la Moscova coincide cu împlinirea celui de-al 12-lea an de război civil în Siria, început cu demonstrații pașnice alte protestatarilor pro-democrație în martie 2011. Foto: Profimedia Images

Dictatorul sirian Bashar al-Assad și-a anunțat, miercuri, sprijinul pentru invazia rusească a Ucrainei, în timpul unei vizite la Moscova unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, relatează Sky News.

Assad se alătură, astfel, unei liste foarte mici de lideri care și-au anunțat deschis sprijinul pentru invazia sângeroasă pornită de dictatorul rus împotriva Ucrainei. Dictatorul sirian a ajuns la Moscova, marți, și s-a întâlnit cu Putin la Kremlin.

În timpul întâlnirii televizate, dictatorul sirian, care a folosit și-a bombardat propria țară și a folosit arme chimice împotriva civililor sirieni, a preluat retorica ridicolă a regimului Putin și a susținut că rușii „se luptă cu neo-naziști și cu vechi naziști sprijiniți de Occident”.

Rusia și Vladimir Putin sunt principalii sponsori ai regimului Assad, iar după ofensiva din 2015, armata rusă are o prezență semnificativă în Siria. Sângerosul război civil sirian, pornit după ce Assad a încercat să reprime cu violență proteste pașnice în martie 2011, a provocat, până acum, moartea a aproximativ 500.000 de oameni.

Cu sprijinul armatei lui Putin, Assad a reușit să întoarcă situația în război, iar vizita lui vine la împlinirea a 12 ani de când au izbucnit primele proteste în Siria.

Pe lângă Siria, regimul criminal de la Kremlin mai este susținut deschis la ONU și de Belarus, Eritreea, Coreea de Nord, Mali și Nicaragua.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri