Barack Obama, despre Putin: A fost dintotdeauna nemilos, inclusiv cu poporul său. Pericolul a fost mereu acolo

Data actualizării: Data publicării:
oabama si putin stau de vorba cu capetele apropiate si consilierii alaturi
Discuție Obama-Putin în 15 noiembrie 15, 2015 - Antalya, Turcia. Sursa foto: Profimedia Images

"Putin a fost dintotdeauna nemilos, inclusiv cu poporul său. Pericolul a fost mereu acolo", spune Barack Obama pe liderul de la Kremlin. Sunt primele comentarii publice ale fostului președinte american despre războiul din Ucraina. 

Obama a recunoscut că nu a anticipat că Putin poate fi într-atât de nesăbuit. Ela  făcut declarațiile într-un interviu pentru emisiunea Today de la NBC.

Al Roker, jurnalist NBC: Vladimir Putin pe care îl vedeți acum este acel Putin cu care ați avut dvs. de-a face?

Barack Obama, fost președinte al SUA: Putin a fost mereu nemilos, inclusiv cu propriul său popor. A fost mereu un om cuprins de un sentiment de nemulțumire și naționalist etnic. Acea parte a lui Putin cred că a fost mereu acolo.

Ceea ce am văzut odată cu invazia Ucrainei a fost un Putin nesăbuit, într-un mod pe care probabil nu l-ai fi anticipat acum opt, zece ani. Dar pericolul a fost mereu acolo.

Al Roker, jurnalist NBC: Dacă ne gândim la Crimeea, e ceva ce ați fi făcut altfel?

Barack Obama, fost președinte al SUA: Fiecare dintre aceste circumstanțe este diferită.

Dar cred că ceea ce vedem este un argument de ce este atât de important pentru noi să nu luăm propria noastră democrație de bună, de ce este atât de important pentru noi să luăm atitudine și să ne aliniem cu cei care cred în libertate și independență și cred că actuala administrație face ceea ce trebuie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri