Bucăți dintr-o dronă de tip Shahed au căzut în Republica Moldova, la graniță cu Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
resrturi drona shahed
În regiunea în care se află rămășițele de dronă a fost restricţionat accesul. Sursă foto: border.gov.md

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova a anunţat că în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localităţii Etulia, raionul Vulcăneşti, au fost găsite duminică fragmente de dronă de tip Shahed, transmite MOLDPRES, potrivit Agerpres. 

„Menţionăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunităţile din zonă, iar autorităţile au luat toate măsurile de rigoare pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică”, a comunicat IGPF.

Instituţia a precizat că din informaţiile autorităţilor ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Ismail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. „Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”, a precizat Poliţia de frontieră.

Potrivit sursei citate, în regiunea căderii rămăşiţelor de dronă a fost restricţionat accesul, iar informaţiile au fost comunicate în mod operativ autorităţilor de competenţă.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, fragmente de rachetă au căzut de mai multe ori pe teritoriul Republicii Moldova. Rămăşiţe au fost găsite în localităţile Naslavcea, Larga, Chiţcani şi Gîsca.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, când a fost atacul de la Izmail, autorităţile române au transmis mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi pentru a avertiza populaţia asupra posibilelor căderi ale unor resturi de drone. Totodată, aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, de la Feteşti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spaţiul aerian, dar nu au fost raportate „pătrunderi neautorizate”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri