Canada caută la sol resturile „obiectului neidentificat” doborât sâmbătă. Ar fi vorba tot despre un balon, dar mai mic

Data publicării:
Avion de lutpă invizibil J-20
Foto: Profimedia Images

Autoritățile canadiene caută resturile obiectului zburător misterios doborât sâmbătă deasupra Canadei de un avion vânătoare american F-22. Potrivit liderului majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, atât obiectul distrus deasupra Canadei, cât și cel doborât în ​​largul coastei Alaska, par să fi fost baloane, scrie Reuters.

„Echipele de recuperare sunt la sol, caută să găsească și să analizeze obiectul”, a spus Trudeau reporterilor. El nu a oferit niciun indiciu despre ce este, dar a spus că „reprezenta o amenințare rezonabilă la adresa securității zborului civil”.

„Securitatea cetățenilor este prioritatea noastră principală și de aceea am luat decizia de a doborî acel obiect neidentificat”, a spus el.

Liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, a oferit ceva mai multe detalii postului american ABC, spunând că oficialii americani de securitate națională cred că obiectul distrus deasupra Canadei - precum și un alt obiect zburător împușcat vineri deasupra Alaskăi - erau ambele baloane. 

„Ei cred că erau (baloane), da, dar mult mai mici decât primul”, a spus Schumer, referindu-se la balonul care a fost doborât în ​​largul coastei Carolinei de Sud sâmbăta trecută

Casa Albă a spus doar că obiectele recent doborâte „nu semănau prea mult” cu balonul chinezesc.

Un nou obiect zburător misterios a fost doborât deasupra Americii de Nord, sâmbătă. A fost vorba despre un obiect mic și cilindric, care zbura deasupra Canadei, a transmis ministrul Apărării de la Ottawa. Ordinul de doborâre a venit de la premierul Justin Trudeau, iar misiunea a fost îndeplinită de un avion F 22 Raptor al Aviației Statelor Unite. Obiectul misterios va fi recuperat și cercetat de armata canadiană. Piloții militari americani trimiși să examineze obiectul au oferit relatări contradictorii despre ceea ce au văzut, ceea ce reprezintă o parte din motivul pentru care Pentagonul a fost precaut în descrierea obiectului, potrivit unor surse citate de CNN.

Spaţiul aerian din statul american Montana a fost închis temporar sâmbătă seara din cauza prezenţei unui obiect pe cer, au declarat reprezentanţi ai autorităţii americane de reglementare a aviaţiei civile (FAA) şi un ales din Camera Reprezentanţilor. 

Acesta este al doilea obiect zburător doborât de Statele Unite în aproximativ 24 de ore. Un obiect similar "de mărimea unei maşini mici" a fost distrus vineri deoarece reprezenta "o ameninţare la adresa siguranţei traficului aerian", potrivit lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

Aceste incidente au loc la o săptămână după ce Washingtonul a doborât un balon de spionaj chinez în largul coastei sale atlantice, care survolase obiective militare sensibile, dar care a fost descris de Beijing drept o aeronavă "civilă folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice".

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri