China vrea să-i facă pe băieți mai “masculini”, deoarece au devenit prea efeminați

Data publicării:
clasa de copii chinezi cu masti
Guvernul chinez vrea să facă băieții mai masculini prin mai multe ore de sport, deoarece aceștia au fost efeminați la orele cu profesoare. Kevin Frayer/ Getty Images

China plănuiește să mărească numărul de ore de sport din școli pentru a-i face pe băieți mai “bărbați”. Aceasta a deschis o dezbatere între cei care cer mai multă diversitate și cei care sprijină o societate mai masculină, potrivit Reuters.

Ministerul Educației a afirmat că vrea să mărească numătul de profesori de educație fizică și să reformeze orele de sport pentru a spori “masculinitatea” elevilor.

Planul a venit ca răspuns la o propunere din luna mai a anului trecut din partea Conferinței Populare Consultative a Chinei, un organism al guvernului ce dorea ajutor în cazul băieților care au devenit prea delicați, timizi și efeminați după ce au fost școliți în mare parte de profesoare, potrivit ministerului.

Un hashtag privind planul ministerului a strâns, până miercuri, 1,5 miliarde de vizualizări pe rețeaua socială Weibo.

“Este greu să-ți imaginezi astfel de băieți efeminați care pot să-și apere țara când amenință o invazie externă”, a scris un utilizator Weibo.

La fel ca majoritatea națiunilor asiatice, China are o tendință tradițională de a favoriza fiii iar decenii în care politica creșterii unui singur copil a predominat a dus la ceea ce unii oameni văd ca o cocoloșire a băieților de către părinți.

Însă ideea de a întări băieții prin activitate fizică a primit validare în ultimii ani.

Unii părinți înstăriți, îngrijorați că fiii lor sunt prea sensibili, îi trimit în tabere private care promit să îi tranforme în bărbați “adevărați” prin antrenamente în stil militar.

Li Jun, cercetătoare în feminism, a spus că planul ministerului arată atitudinile tradiționale privind sexele.

“Propunerea a reprezentat unele stereotipuri în China despre masculinitate, care este împotriva egalității de gen și a diversității, deoarece vede efeminarea ca un lucru negativ și periculos în timp ce masculinitatea este folositoare națiunii chineze”, a declarat Li pentru Reuters.

Yang Li, în vârstă de 25 de ani, un manager de marketing din Beijing, a spus că planul ar putea duce la mai mult comportament de tip bullying. Yang a explicat că a fost odată certat de un profesor pentru că mergea în curtea școlii precum un model pe podium.

Presa de stat, încercând să aplaneze dezbaterea, a publicat, săptămâna aceasta, rapoarte care spun că anumite temperamente și caracteristici nu ar trebui să fie asociate cu niciunul dintre sexe.

Agenția de stat Xinhua, care a citat experți, spune că a construi “masculinitate” nu ar trebui să fie despre sublinierea diferențelor de gen ci despre dezvoltarea unui fizic sănătos și putere interioară.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri