Galerie Foto Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. Străzile au fost invadate de ape, mii de oameni au fost evacuați

Data publicării:
ciclon in oman
Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. FOTO: Profimedia Images

Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. Autorităţile au evacuat mii de oameni din zonele de coastă şi au oprit activitatea aeroportului din capitala Muscat. Trei persoane au murit, scrie Reuters.

Un copil care a fost luat de ape a fost găsit mort, iar o altă persoană este dată dispărută, conform agenţiei de presă din Oman. Doi muncitori asiatici au fost ucişi după ce un deal s-a surpat peste barăcile lor dintr-o zonă industrială, din cauza furtunii.

Centrul furtunii se afla la aproximativ 60 de kilometri de Muscat şi este însoţit de intensificări ale vântului de peste 120 km/h, conform unui comunicat al autorităţilor.

Conform meteorologilor, centrul furtunii va ajunge deasupra uscatului în cursul serii, aducând vânturi puternice şi un volum mare de precipitaţii.

Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. FOTO: Profimedia Images
Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. FOTO: Profimedia Images

Comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă a anunţat că va fi întreruptă furnizarea de energie electrică la al-Qurm, la est de capitală, pentru a evita producerea unor accidente. Peste 2.700 de persoane au fost mutate din calea furtunii şi plasate în adăposturi de urgenţă.

Majoritatea populaţiei de 5 milioane din Oman trăieşte în şi în jurul capitalei Muscat. Străzile capitalei sunt deschise doar pentru circulaţia vehiculelor pentru intervenţii de urgenţă, până la trecerea furtunii.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri