Video Contraofensiva ucraineană. Imagini cu luptele intense pentru recucerirea orașului Bahmut

Data actualizării: Data publicării:
gif lupte bahmut

Forțele ucrainene au transmis luni că Rusia se află în defensivă în regiunile Zaporojie și Herson, în timp ce armata ucraineană a reușit să recucerească mai multe localități în regiunea Donețk. Tot în est, se duc lupte intense pentru recucerirea orașului Bahmut.

În imagini surprinse pe front și publicate pe rețelele sociale pot fi văzuți soldați ucraineni însoțiți de tehnică militară, care atacă pozițiile rușilor. 

O filmare de peste un minut surprinde intensitatea bătăliei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ucraina a lansat în ultimele zile contraofensiva mult aşteptată în trei sectoare ale frontului, două în provincia estică Doneţk şi o alta în provincia vecină Zaporojie, în sud-estul Ucrainei.

De la cucerirea completă de către ruși a orașului Bahmut, ucrainenii au atacat pozițiile acestora, au avansat pe flancuri și forțează încercuirea orașului distrus. 

„În ultima săptămână în direcția Bahmut, invadatorii ruși au suferit pierderi semnificative”, a declarat luni statul major ucrainean.

Aproximativ 25 de bătălii au avut loc în ultima zi în apropierea orașului Bahmut din est și mai la sud, în apropiere de Avdiivka și Mariinka, toate în regiunea Donețk, dar și lângă Bilohorivka, în regiunea Lugansk, a declarat Statul Major al forțelor armate ucrainene.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a postat luni o fotografie în care soldații arborează steagul ucrainean în ceea ce spunea că este satul Storojove din Donețk și a mulțumit Brigăzii 35 pentru eliberarea acestuia.

Ambele părți au spus că forțele lor au provocat pierderi grele inamicului în ultima săptămână.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri