Presa din Coreea de Sud: Nordul a aruncat în aer biroul de legătură din orașul Kaesong

Data actualizării: Data publicării:
militari sud coreeni la granita cu Coreea de Nord
FOTO: Getty Images

O explozie puternică a fost auzită marți dimineață în orașul Kaesong, în Coreea de Nord, aflat la granița cu Coreea de Sud, relatează agenția Yonhap.

Potrivit sursei citate, la scurt timp a fost văzută o coloană de fum în apropiere de zona industrială din oraș.

Agenția de stat sud-coreeană mai relatează, citând surse, că Phenianul ar fi aruncat în aer intenționat biroul de legătură dintre cele două țări.

Biroul fusese creat în urmă cu doi ani și nu mai era folosit din ianuarie, din cauza restricțiilor față de pandemia de coronavirus.

Sora lui Kim Jong-un a amenințat că ocupă zona demilitarizată

Tensiunile dintre Nord și Sud au reizbucnit de câteva săptămâni, armata nord-coreeană dorind să ocupe zona demilitarizată, transmite BBC.

Motivul îl reprezintă trimiterea de manifeste, bani și chiar produse de consum, din Coreea de Sud, în localitățile aflate peste graniță.

Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească. „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, a spus Kim Yo-Jong.

Ministrul sud-coreean al Apărării a precizat că forțele armate au intrat în alertă, iar activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite.

Tensiunile dintre cele două ţări datează din anii '50, din timpul războiului coreean, de atunci existând mai multe perioade de acalmie.

Zona demilitarizată este o porţiune de teren de-a lungul graniţei dintre cele două ţări.

Citește și Cine trimite baloanele cu bani și manifeste care enervează Coreea de Nord

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri