Video Corespondență din Londra. Regele Charles a făcut o baie de mulțime, în ajunul încoronării

Data publicării:
Regele Charles a făcut o baie de mulțime, în ajunul încoronării
Regele Charles a făcut o baie de mulțime, în ajunul încoronării. Foto: Profimedia

La Londra se fac ultimele pregătiri pentru încoronarea regelui Charles al III-lea. Măsurile de securitate sunt tot mai drastice, autoritățile încep să limiteze accesul în zonele unde se vor derula ceremoniile. Între timp, capitala Marii Britanii devine din nou capitala lumii, pentru că zeci de mii de oameni vor asista la Încoronare pe străzile orașului și câteva milioane de cetățeni din toata lumea vor urmări ceremoniile la televizor. Urmăriți o corespondență de la Londra, transmisă de Cristina Cileacu, jurnalist Digi24:

Regele Charles al III-lea a făcut o baie de mulțime chiar în locul în care vor avea loc mâine ceremoniile de încoronare. A fost așteptat de mii de oameni, unii dintre ei instalați chiar cu corturile de mai mult timp pentru a vedea momentul.

Charles a fost întâmpinat cu urale de public. Regele a coborât din mașină și a mers pe o parte a Mall-ului, în timp ce Prințul William și prințesa Kate au mers pe cealaltă parte a drumului, pentru a saluta mulțimea.
Charles s-a oprit să stea de vorbă cu oamenii și a glumit cu ei. Agentii de securitate i-au îndemnat pe oameni să lase telefoanele jos și „să se bucure de moment”.
Regele le-a mulțumit unor oameni care au venit din Italia și din SUA pentru a vedea momentul încoronării.

După câteva minute, regele și fiul său au urcat înapoi în mașini.

La ceremonialul de mâine, procesiunea va pleca de la Palatul Buckingham în caleașca Jubileului, și de aceea oamenii care au venit deja în zonă își exprimă dorința de a nu rata niciun moment din aceste ceremonii. Caleașca va merge spre Westminster Abbey, acolo unde regele va fi încoronat, după care se va întoarce întreaga procesiune înapoi la Palatul Buckingham, de data aceasta cu o altă caleașcă, caleașca oficială a statului, care este aurită.

Digi24 va fi în mijlocul celui mai mare eveniment din istoria Marii Britanii din ultimele șapte decenii. Întreaga zi de sâmbătă este dedicată acestui moment important. Vă aducem, oră de oră, toate culisele pregătirilor pentru ziua încoronării, detalii de la repetițiile pentru ceremoniile de sâmbătă și culisele festivităților dedicate Regelui Charles al treilea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri