"Dați-ne gloanțe, grenade! Dați-ne ceva să omorâm ruși". Un lunetist american care luptă în Ucraina face un tablou sumbru al frontului

Data publicării:
lupte pe frontul de la ceasiv
În această perioadă sunt lupte grele în est unde rușii vor să spargă apărarea ucraineană. Oficial al armatei Kievului: Situație dificilă și tensionată la Ceasiv. FOTO: Profimedia Images

Ucraina are nevoie de muniție de bază precum gloanțe și grenade, mai degrabă decât de tancuri, spune un lunetist american care luptă alături de armata Kievului. El a subliniat că, deși vehiculele de luptă sunt „importante”, Ucraina duce lipsă în principal de ceea ce îi poate menține pe soldați în viață acum, scrie Insider.

Soldatul a susținut că soldații sunt disperați după artilerie și muniție. Nu de tancuri sau de echipamente de luptă scumpe au acum nevoie cel mai mult, a adăugat el.

Jonathan Poquette a declarat pentru Business Insider că din cauza lipsei de muniție, soldații ucraineni sunt mult mai selectivi în alegerea țintelor și că uneori sunt nevoiți să evite intrarea în luptă cu trupele rusești care avansează.

Referindu-se la dezbaterile aliaților Ucrainei privind tipul de ajutor suplimentar pe care să-l ofere, el le transmite: „În Occident vezi multe discuții despre: ah da, ei donează aceste vehicule, acele vehicule, aceste vehicule. Dar de fapt, într-o anumită măsură, e ceva de genul: frate, nu îmi pasă naibii de vehicule. Dați-mi gloanțe, dați-mi mortiere, dați-mi artilerie, dați-mi lucruril cu care soldații să lupte și să ucidă ruși”.

Pouqette lupta în Ucraina în cadrul „Chosen Company”, o forță internațională din cadrul Brigăzii 59 Motorizate a armatei ucrainene. Această unitate este desemnată oficial ca fiind una de recunoaștere însă este folosită adesea în misiuni de asalt sau chiar defensive.

Lunetistul, care a fost rănit în luptă la sfârșitul lunii ianuarie, spune că lipsurile de lungă durată legate de armament și echipamente de bază trebuie rezolvate cu prioritate. „Ceea ce contează acum sunt munițiile, grenadele, minele antipersonal și alte tipuri de mine, rachete, diferite sisteme de rachete. Ce poate face un singur tanc? Nu la fel de multe ca 50.000 de proiectile de artilerie, 5.000 de proiectile de mortiere”, a afirmat el.

Jonathan Poquette a povestit că în unele situații soldații ucraineni care îi preluau poziția îi cereau munițiile și grenadele. „Atât de disperată devenea situația, ca exact înainte să plecăm să trebuiască să ne luăm toate cartușele, să scoatem toate gloanțele din ele și apoi să ne punem cartușele goale înapoi în kit iar apoi să ne luăm toate grenadele. E ceva de genul: Uite, aveți nevoie de ele, băieți”.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri