Djokovic nu este primul care are probleme cu autoritățile din Australia. Ce alte staruri au fost alungate din țară

Data publicării:
djokovic la antrenament
Novak Djokovic nu este prima celebritate care are probleme cu autoritățile din Australia. Foto: Profimedia Images

Novak Djokovic nu este prima celebritate care are probleme cu autoritățile din Australia. Unul dintre cele mai răsunătoare cazuri similare e cel al lui Johnny Depp şi al fostei sale soţii. Ei au adus ilegal în ţară doi câini ce riscau să fie eutanasiaţi. N-au scăpat de regulile stricte din Australia nici Eminem sau Snoop Dogg. 

Amber Heard a sosit în Australia, în aprilie 2015, cu un avion privat, pentru a i se alătura soțului ei de atunci, Johnny Depp, care filma Pirații din Caraibe. I-a luat cu ea și pe cei doi câini Yorkshire Terrier ai familiei, Pistol și Boo. Doar că Amber nu a declarat animalele la vamă, o infracțiune gravă în Australia. Autoritățile au aflat de prezența câinilor în țară când unul dintre îngrijitorii patrupedelor a postat o poză cu ei. Imaginea a declanşat un război al declarațiilor între vedete și oficiali, care au adus în discuţie chiar şi eutanasierea câinilor.

În 2007, Snoop Dogg a încercat să intre în Australia pentru a susține o serie de concerte. Era inclusiv cap de afiș la Australian MTV Video Music Awards. Dar a fost blocat de ministrul de atunci al imigrației, din cauza condamnărilor pentru droguri şi arme, din Statele Unite.

"Nu pare genul de tip pe care ni-l dorim în țara asta", a spus oficialul într-un interviu. Directorii MTV au încercat să-l ajute pe Snoop Dogg, dar tot i s-a refuzat intrarea, pe "motive de caracter".

În 2001, Eminem era unul dintre cei mai în vogă artiști. Câștigase un Oscar pentru melodia din filmul "8 Mile" și planifica un turneu în Australia. Un parlamentar vocal a cerut autorităților să-i interzică rapperului intrarea în țară. Motivul oferit - o posibilă influenţă dăunătoare pentru tineretul australian, deoarece Eminem ar fi promovat o cultură a drogurilor, violenței și a... limbajului vulgar. Deranjat, Eminem a concertat în Australia abia la zece ani de la scandal.

Joe Cocker a fost expluzat din Australia în timpul unui turneu din 1972, în care cântărețul a fost arestat de două ori. Pe vremea aceea, avea o viață tumultoasă și se lupta cu dependența de droguri și alcool. Mai întâi, el și alți cinci din anturajul său au fost prinși cu marijuana și trimiși în arest, de unde au ieșit câteva ore mai târziu pe cauțiune. A fost arestat din nou pentru că și-ar fi agresat iubita în holul hotelului. După acest nou incident, ministrul imigrației i-a dat lui Cocker patru ore să părăsească țara și restul turneului a fost anulat.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri