Donald Trump ar fi primit rapoarte detaliate cu privire la magnitudinea epidemiei din China. A ales să le ignore

Data publicării:
Președintele SUA, Donald Trump, cu buzele țuguiate
FOTO: Guliver/Getty Images

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, ar fi ignorat rapoartele trimise de agențiile de informații americane care, începând din ianuarie, îl avertizau cu privire la scara și intensitatea la care a ajuns epidemia de coronavirus din China, scrie Washington Post, citat de CNN.

Citând oficiali americani familiarizați cu avertismentele și rapoartele agențiilor de informații, WP scrie că acestea au prezentat pentru Trump felul în care se răspândește virusul, precum și faptul că China îi minimizează, în public, severitatea, precum și potențiala nevoie de acțiune rapidă din partea guvernului. Trump a ales să ignore sau să minimizeze importanța lor. „”

„Este posibil ca Donald Trump să nu se fi așteptat la acest lucru, însă alte persoane din cercuri guvernamentale știau că această criză va fi un a severă. Pur și simplu nu au reușit să îl convingă să facă ceva, orice, în legătură cu această criză”, a spus un oficial american.

CIA a refuzat să dea vreo declarație în această privință. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a spus însă că „președintele Trump a luat măsuri istorice și agresive pentru a proteja sănătatea, bogăția și siguranța poporului american și a făcut asta în condițiile în care media și democrații au ales să se concentreze doar pe politica stupidă a punerii sub acuzare ilegitime”.

În interiorul administrației, asistenții lui Trump au încercat în zadar să îl convingă de seriozitatea crizei coronavirusului. Secretarul pentru Sănătate, Alex Azar, nu a reușit să discute problema cu Trump decât în 18 ianuarie, moment în care președintele l-a întrerupt pentru a îi pune o întrebare referitoare reînceperea comercializării de dispozitive de vapare.

Trump ar fi negat de asemenea gravitatea crizei încrezându-se mai mult în informații furnizate de președintele Chinei, Xi Jinping.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri