Eurodeputata Eva Kaili, acuzată de corupție, va rămâne în arest preventiv încă o lună

Data publicării:
Archive - Eva Kaili, vice-présidente du parlement européen, arrêtée à son domicile à Bruxelles pour corruption présumée
Eva Kaili. Foto: Profimedia Images

Justiția din Belgia a dat dispoziție, joi, pentru menținerea în arest preventiv a eurodeputatei Eva Kaili, inculpată într-o anchetă de corupție care a implicat Qatar și care a provocat deja demiterea acesteia din funcția de vicepreședintă a Parlamentului European.

Camera Consiliului din Bruxelles, în faţa căreia Kaili s-a prezentat la 11 zile de la arestarea sa, a refuzat cererea apărării de plasare a eurodeputatei în arest la domiciliu şi a „prelungit arestul preventiv cu o lună”, a anunţat parchetul federal belgian într-un comunicat. Avocaţii Evei Kaili au la dispoziţie 24 de ore pentru a contesta decizia.

Eva Kaili, partenerul său de viaţă, Francesco Giorgi, care este şi asistent parlamentar, fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri, toţi social-democraţi, plus lobby-istul şi directorul ONG-ului „No Peace Without Justice”, Niccolo Figa-Talamanca, sunt inculpaţi în acest scandal. Cei patru sunt acuzaţi de participare la o organizaţie infracţională, spălare de bani şi corupţie.

În paralel, parchetul financiar de la Atena a deschis o anchetă preliminară pentru luare de mită şi spălare de bani cu privire la eurodeputata Eva Kaili.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri