Video FSB ar fi doborât avionul lui Prigojin, spune Ministerul britanic al Apărării. Ce se întâmpla cu aeronava chiar înainte de decolare

Data actualizării: Data publicării:
prigojin
Foto: Captură video Digi 24

Avionul lui Evgheni Prigojin ar fi fost doborât de serviciul rus de securitate (FSB), au declarat surse din Ministerul britanic al Apărării. În paralel, apar informații că aeronava ar fi suferit niște reparații de ultim moment, înainte de decolare. Asta susțin rudele însoțitoarei de zbor, care spun că intervenția respectivă a luat-o pe aceasta prin surprindere.

Avionul privat al lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit între Moscova și Sankt Petersburg, în regiunea Tver. Potrivit FlightRadar, a căzut la câteva minute de la decolare. Domeniul lui Vladimir Putin de pe lacul Valdai, împânzit cu sisteme de apărare antiaeriană, este la doar 50 de kilometri depărtare.

„Am auzit o explozie, o bubuitură. M-am uitat în sus și am văzut fum alb. O aripă a zburat într-o direcție și fuzelajul în partea aceea”, spune un martor. 

La doar trei minute după ce a apărut informația privind prăbușirea, presa rusă a scris că pe lista de pasageri era Evgheni Prigojin. Iar șeful Wagner nu călătorea singur, ci alături de principalii comandanți Wagner.

Mercenari Wagner: Începem, așa că pregătiți-vă!

Bloggerii militari ruși au distribuit imagini care arată urme de schije în epava avionului lui Prigojin. Găurile ar fi fost provocate de racheta antiaeriană care a lovit aparatul de zbor. Ministerul rus al Justiției a deschis o anchetă oficială și sunt luate în calcul toate variantele - defecțiune tehnică, eroare de pilotaj sau un atac.

Reacția mercenarilor Wagner a venit la scurt timp. „Se vorbește mult despre ceea ce va face grupul Wagner. Vă putem spune un lucru: începem, așa că pregătiți-vă”, spune un mercenar. 

Rămâne de văzut ce mai pot face mercenarii Wagner, din moment ce au fost nevoiți să-și predea armele, înainte să plece în Belarus.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri