Germania înregistrează a treia zi consecutivă de record de infectări cu coronavirus

Data publicării:
test coronavirus Germania
Foto: Getty Images

Germania raportează, pentru a treia zi consecutiv, un record de infectări cu coronavirus, în contextul valului doi al pandemiei, conform Institutului Robert Koch, informează CNN.

Miercuri, joi și vineri, Germania a depășit progresiv recordurile sale anterioare de infectări zilnice cu Covid-19. La ultima raportare, au fost înregistrate 18.681 de cazuri, față de 16.774 joi.

Bilanțul total al cazurilor arată 499.694 de cazuri și 10.349 de decese din cauza Covid-19.

În contextul creşterii bruşte a intensităţii epidemiei, autorităţile federale şi cele din landurile germane au convenit miercuri să restricţioneze contactele până la sfârşitul lui noiembrie, în încercarea de a reduce răspândirea virusului.

Printre alte măsuri, de luni se închid instituţiile culturale, localurile de divertisment, restaurantele, sălile de sport, piscinele, saloanele cosmetice, de masaj şi de tatuaj. În aer liber se vor putea întâlni persoane din maximum două locuinţe.

De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga (prima divizie) se vor desfăşura fără spectatori, iar evenimentele sportive de amatori sunt interzise.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri