Giorgia Meloni, cerută în căsătorie cu 100 de vaci de un general ugandez. Tatăl lui, președintele țării, și-a cerut scuze

Data actualizării: Data publicării:
giorgia meloni
Giorgia Meloni, cel mai probabil, următorul prim-ministru al Italiei FOTO: Profimedia Images

Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a dat miercuri un comunicat prin care își cere scuze pentru postările de pe rețelele sociale ale fiul său, general de armată, care amenințase că va invada țara vecină, Kenya.

De asemenea, fiul președintelui, Muhoozi Kainerugaba, și-a întrebat săptămâna aceasta cei peste 600.000 de urmăritori de pe Twitter câte vaci ar trebui oferite ca preț pentru a o avea ca mireasă pe Giorgia Meloni, cel mai probabil, următorul prim-ministru al Italiei, potrivit Politico.

„Vaci Nkore. Cele mai frumoase vaci de pe pământ”, a scris Kainerugaba, probabil referindu-se la rasa de vaci Ankole originară din Africa, adăugând că „în cultura noastră îi dai unei fete de care îți place o vacă”.

„I-aș da imediat 100 de vaci Nkore! Pentru că este neînfricată și dreaptă!!” el a scris.

Totuși, această aparentă declarație de afecțiune a fost urmată de ceea ce părea a fi o amenințare: „Dacă romanii ne resping vacile, înseamnă că trebuie să cucerim Roma. Ne-ar lua niște zile să o facem”, a scris Kainerugaba, care este mai cunoscut pentru activitatea sa intensă de pe Twitter.

Marți, Museveni, lider autoritar care deține puterea din 1986, a anunțat că îl retrage pe fiul lui din funcția de comandant al forțelor terestre ale Ugandei, dar îl promovează la gradul de general de patru stele.

În declarația de miercuri, președintele Ugandei a încercat să calmeze tensiunile create de fiul său. El l-a criticat pe Kainerugaba pentru amestecul „în afacerile interne ale țărilor înfrățite”, dar și-a justificat promovarea spunând că acesta are și multe merite.

Comentariile lui Kainerugaba despre Meloni nu au fost menționate în declarația lui Museveni.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri