Incendiu de proporții în Moscova. 400 de oameni au fost evacuați de urgență dintr-o clădire cu șase etaje cuprinsă de flăcări

Data actualizării: Data publicării:
incendiu in moscova
Incendiu de proporții în Moscova. 400 de oameni au fost evacuați de urgență dintr-o clădire cu șase etaje cuprinsă de flăcări. FOTO: Profimedia Images

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-o clădire de locuinţe din nord-vestul Moscovei. Autoritățile ruse au spus că "aproximativ 400" de persoane au fost evacuate.

Imagini distribuite pe reţelele sociale au arătat o clădire mare unde flăcări uriașe cuprinseseră acoperişul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La faţa locului se aflau maşini de pompieri şi maşini de poliţie, potrivit acestor înregistrări video distribuite pe scară largă.

"Centrul de management al crizelor (...) din Moscova a primit un mesaj despre un incendiu pe strada Şerniahovskogo nr. 2, unde era un incendiu pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale cu şase etaje", în apropierea staţiei de metrou "Aeroport", au raportat pe Telegram serviciile municipale ale Ministerului Situaţiilor de Urgenţă. "Serviciile municipale au fost trimise imediat la faţa locului", au adăugat acestea, indicând că nu au "informaţii" despre posibilele victime, scrie Agerpres.

incendiu-moscova-profimedia1
Incendiu de proporții în Moscova. 400 de oameni au fost evacuați de urgență dintr-o clădire cu șase etaje cuprinsă de flăcări. FOTO: Profimedia Images

Patru mii de metri pătraţi sunt în flăcări, potrivit ministerului rus, care a precizat că la faţa locului au fost trimişi "peste 130 de specialişti", precum şi "două elicoptere Ka-32" pentru a încerca să ţină flăcările sub control.

Într-un comunicat separat, aceeaşi sursă a indicat că "aproximativ 400 de persoane au fost evacuate". "Au fost trimise autobuze la locul incendiului pentru a evacua aceste persoane", a continuat sursa.

Autoritătile nu au anunțat care e cauza incendiului.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a asigurat rapid pe Telegram că "pompierii iau toate măsurile necesare pentru a stinge incendiul". "Locuitorii evacuaţi primesc ajutorul necesar", a adăugat el. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri