Iohannis, discuție cu liderii UE în pregătirea reuniunii extraordinare a Consiliului European de la finalul săptămânii

Data publicării:
iohannis la telefon
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la videoconferinţa cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi un grup de lideri europeni, în pregătirea reuniunii extraordinare a Consiliului European care va avea loc joi şi vineri la Bruxelles.

Reuniunea din această săptămână a Consiliului European va aborda aspecte importante pentru UE. În cadrul reuniunii pregătitoare de astăzi, găzduită de preşedintele Consiliului European, ne-am axat pe sprijinul acordat Ucrainei pe toate dimensiunile, pe consolidarea competitivităţii economiei Uniunii Europene şi pe punerea în aplicare a unor măsuri concrete de combatere a migraţiei ilegale, a scris şeful statului, marţi, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Consiliul European se va reuni la Bruxelles într-un summit extraordinar pentru a discuta despre agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia economică din UE şi migraţie, notează Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-ar putea deplasa la Bruxelles, joi, pentru un summit al şefilor de stat şi de guvern din UE şi o intervenţie în faţa eurodeputaţilor, susţin surse europene citate de AFP. Dacă va fi confirmată, această vizită a lui Volodimir Zelenski va fi prima în capitala UE de la începutul ofensivei militare ruse împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

O sursă din cadrul Parlamentului European a vorbit despre „probabilitatea organizării unei sesiuni plenare extraordinare joi, 9 februarie, în prezenţa lui Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei”. Alte două surse parlamentare au confirmat această informaţie, sub rezerva anonimatului. 

Liderul ucrainean beneficiază de o „invitaţie permanentă” la Bruxelles, s-a rezumat să declare un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel. Preşedinţia ucraineană nu a confirmat nici ea această vizită care ridică probleme de securitate.

Și Financial Times a scris luni că UE are în plan ca Zelenski să participe la summitul liderilor europeni din această săptămână, citând persoane informate cu privire la aceste planuri, dar care au subliniat că problemele de securitate riscă totuși să împiedice vizita președintelui ucrainean.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri