Iranul cere urgent de la FMI cinci miliarde de dolari pentru a putea lupta cu coronavirusul

Data actualizării: Data publicării:
German And Iranian Foreign Ministers Discuss Nuclear Agreement
FOTO: Getty Images

Iranul a cerut finanţare de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a putea contracara epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, transmite Reuters.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, "a declarat că ţările afectate de COVID-19 vor fi sprijinite via Instrumentul de finanţare rapidă. Banca noastră Centrală a solicitat acces imediat la această facilitate", a scris Mohammad Javad Zarif pe contul său de Twitter.

La rândul său, guvernatorul Băncii Centrale a Iranului, Abdolnaser Hemmati, a scris pe pagina sa de Instagram că a solicitat, într-o scrisoare adresată directorului FMI, suma de cinci miliarde de dolari de la Instrumentul de finanţare rapidă pentru a ajuta la lupta împotriva coronavirusului.

În Iran s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi peste 350 de morţi. În ultimele zile, autorităţile iraniene şi-au multiplicat apelurile către populaţie, recomandându-le oamenilor să evite călătoriile, în special cu ocazia marcării Anului Nou iranian, pe 20 martie.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri