Israelul a dat undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

Data actualizării: Data publicării:
copil vaccinat anti covid
Undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Foto: Profimedia Images

După Statele Unite, Israelul a dat duminică undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu doze Pfizer/BioNtech, în speranţa de a ţine sub control pandemia de COVID-19.

„Majoritatea experţilor au estimat că beneficiile acestei vaccinări pentru copii vor fi mai mari decât riscurile, ceea ce a condus la decizia de a autoriza vaccinul pentru aceste vârste”, a transmis ministerul israelian al Sănătăţii.

Potrivit testelor clinice efectuate de Pfizer pe mii de copii, vaccinul s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii. Pe lângă prevenirea îmbolnăvirii acestora, beneficiile aşteptate includ şi o scădere a numărului de clase închise şi o posibilă reducere a transmiterii pandemiei în rândul populaţiei.

Data începerii vaccinărilor în Israel va fi anunţată în zilele următoare, potrivit ministerului Sănătăţii.

5,7 milioane de israelieni din totalul de nouă milioane sunt vaccinaţi cu două doze de vaccin anti-COVID, iar peste patru milioane au făcut şi doza de rapel.

Statele Unite au lansat la începutul lunii noiembrie campania de vaccinare cu serul de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Pe lângă SUA, şi China, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia şi Columbia au început să vaccineze copiii sub 12 ani, dar cu vaccinuri chinezeşti.

Citește și: Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani din România. Gheorghiță: Ne așteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansat

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri