Jens Stoltenberg: Suedia a făcut „pași importanți” în vederea îndeplinirii condițiilor puse de Turcia pentru a aproba aderarea la NATO

Data publicării:
Sweden's Prime Minister Magdalena Andersson, right, and NATO Secretary General Jens Stoltenberg attend a joint press conference at Harpsund
Premierul Suediei, Magdalena Andersson (dreapta) și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Profimedia

Suedia a făcut pași importanți pentru a îndeplini condițiile Turciei în vederea aprobării cererii Stockholmului de aderare la NATO, a declarat luni secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Suedia.

Cererile Suediei și Finlandei de aderare la NATO au întâmpinat o opoziție neașteptată din partea Turciei, care s-a declarat înfuriată de ceea ce consideră a fi sprijin suedez pentru militanții kurzi și de o decizie anterioară de a retrage licența de export de armament către Turcia.

„Salut schimbările pe care Suedia le face deja în legislația împotriva terorismului și asigurările că legile privind exportul de armament vor reflecta statutul viitor de țară membră NATO, cu noi angajamente față de aliați”, a declarat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă cu premierul suedez Magdalena Andersson, potrivit Reuters.

„Sunt doi pași importanți în întâmpinarea îngrijorărilor exprimate de Turcia”, a adăugat el.

La rândul ei, Magdalena Andersson a spus să Suedia a modificat legislația împotriva terorismului și că procesul de întărire a legilor este în desfășurare.

„De la 1 iulie, vom avea o legislație și mai puternică în lupta împotriva terorismului”, a declarat ea.

Jens Stoltenberg a mai spus că scopul este ca Suedia și Finlanda să adere la NATO „cât mai repede posibil” și că este de neconceput ca aliații NATO să nu sară în apărarea Suediei în cazul în care este atacată.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri