Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau condițiile. Comisarul-șef, dat afară

Data publicării:
soldati rusi mobilizati isi verifica armele
Decretul de mobilizare al lui Putin a stârnit proteste în Rusia. Foto: Profimedia

Șeful comisariatului militar din regiunea Kabarovsk din sud-estul Rusiei a fost dat afară după ce jumătate din recruții proaspăt mobilizați au fost trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare, a anunțat guvernatorul regiunii, potrivit Reuters.

„În zece zile, câteva mii de cetățeni au primit ordine de încorporare și s-au prezentat la centrele militare. Aproape jumătate din ei au fost trikiși acasă, pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare”, a declarat Mihail Degtiarev, guvernatorul regiunii Kabarovsk.

El a mai spus că eliberarea din funcție a comisarului Iuri Laiko nu va afecta planul de mobilizare stabilit de Putin.

Mobilizarea haotică a bărbaților pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina a declanșat un adevărat exod în Rusia, oamenii părăsind țara în număr mare pentru a evita să fie luați în armată.

Prima mobilizare din Rusia de după Al Doilea Război Mondial a stârnit un val de nemulțumire în Rusia, iar oamenii au ieșit în stradă să protesteze nu numai în orașele mari, ci și în regiunile îndepărtate ale Rusiei.

Circa 2.000 de oameni au fist arestați în urma protestelor anti-mobilizare care au avut loc în peste 30 de localităși, iar o parte dintre ei au primit ordine de încorporare în timp ce se aflau în arest, metodă despre care Kremlinul a declarat că este legală.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri