Jurnalista abuzată sexual de Trump îi cere fostului președinte noi daune de încă zece milioane de dolari

Data publicării:
Colaj E. Jean Carroll în stânga și Donald Trump în dreapta
Donald Trump trebuie deja să-i plătească lui Carroll cinci milioane de dolari pentru defăimare şi agresiune sexuală comisă în 1996. Foto: Profimedia Images

Fosta jurnalistă E. Jean Carroll, căreia Donald Trump îi datorează deja 5 milioane de dolari pentru defăimare şi o agresiune sexuală comisă în 1996, a depus, luni, o nouă plângere pentru defăimare în urma comentariilor făcute de fostul preşedinte american după verdict, cerând acum despăgubiri de 10 milioane de dolari.

„Este nebună”, a declarat Donald Trump la CNN a doua zi după ce nouă juraţi din New York s-au pronunţat în unanimitate, pe 9 mai, şi au decis că fostul preşedinte trebuie să-i plătească scriitoarei 5 milioane de dolari pentru agresiune sexuală şi defăimare. În faţa unui public de susţinători, dintre care unii au râs, Trump a repetat, într-o dezbatere organizată de CNN, că nu o cunoaşte pe fosta editorialistă a revistei Elle, denunţând din nou „o poveste fabricată”, relatează AFP și Reuters, citate de News.ro.

Declaraţiile „de după verdict arată profunzimea răutăţii sale faţă de Carrol„”, afirmă avocata scriitoarei, Roberta Kaplan, în noua plângere. Ea cere „daune punitive substanţiale, pentru a-l pedepsi pe Trump, pentru a-l descuraja să se angajeze în alte acte de defăimare şi pentru a-i descuraja pe alţii să facă acelaşi lucru”.

Cu o zi înainte de emisiunea difuzată de CNN, juriul îl găsise pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite (2017-2021) responsabil din punct de vedere civil pentru agresarea sexuală a autoarei, care îl acuza că a violat-o într-o cabină de probă din raionul de lenjerie al unui magazin din New York în primăvara anului 1996. De asemenea, juraţii l-a găsit pe Donald Trump vinovat de defăimare pentru comentarii făcute în 2022 în legătură cu aceasta şi în consecinţă, l-au obligat să plătească victimei sale suma totală de 5 milioane de dolari. Donald Trump a făcut între timp apel.

Trump a fost găsit vinovat de abuz sexual

Noua plângere a lui E. Jean Carroll a fost depusă ca parte a unui proces deja în curs, care provine din procese civile anterioare, intentate de E. Jean Carroll fostului preşedinte în 2019, tot pentru defăimare. Acel proces anterior a fost întârziat de bătălii procedurale, Donald Trump prevalându-se inclusiv de imunitatea prezidenţială avută în 2019 în timp ce se afla la Casa Albă.

Luni, avocaţii lui Carroll au invocat postările lui Trump de pe reţeaua sa, Truth Social, în care a numit verdictul o „ruşine”, precum şi declaraţiile la adresa lui Carroll făcute la CNN pe 10 mai, argumentând că clientei lor ar trebui să i se permită să-şi modifice procesul anterior. În acest proces, ea îl acuzase pe Trump de defăimare pentru că a negat incidentul din anii '90 în comentarii făcute în 2019, în timp ce era preşedinte.

Carroll a declarat la proces că Trump a atras-o într-o cabină de probă a raionului de lenjerie din magazinul Bergdorf Goodman din Manhattan în 1996, apoi a trântit-o de un perete şi a violat-o. Două dintre prietenele lui Carroll le-au spus juraţilor că aceasta le-a povestit incidentul la scurt timp după ce s-a întâmplat.

În timpul unei conferinţe la CNN, a doua zi după verdict, Trump a declarat că „nu a întâlnit-o niciodată pe această femeie” şi a numit relatarea lui Carroll „falsă” şi „o poveste inventată” de o „nebună”. Aceste declaraţii stau la baza noii plângeri a lui Carroll.

Carroll, fostă editorialistă pentru sfaturi a revistei Elle, a intentat al doilea proces atât pentru defăimare, cât şi pentru agresiune, după ce New York a adoptat o lege ce oferă victimelor agresiunilor sexuale o nouă ocazie de a intenta un proces civil, chiar dacă a trecut termenul de prescripţie.

Procesul ei iniţial din noiembrie 2019 s-a împotmolit în apeluri pentru a se stabili dacă Trump avea imunitate pentru că fusese preşedinte când a vorbit.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...