Kremlinul amenință cu un „răspuns adecvat” dacă armata ucraineană va încerca să recupereze Crimeea anexată

Data publicării:
Dmitri Peskov
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Rusia va da un „răspuns adecvat” la orice încercare a trupelor ucrainene de a intra pe teritoriu rus, inclusiv în Crimeea anexată, teritoriu care aparține, din punct de vedere juridic, Ucrainei.

„Crimeea este o parte integrantă a Rusiei, așa că orice revendicări asupra teritoriului rusesc vor conduce la un răspuns adevat”, a declarat Peskov, luni, citat de presa de stat de la Moscova.

Declarația lui Peskov vine după ce consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak, a vorbit despre faptul că Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi teritoriul controlat de ruși, inclusiv Crimeea.

„Republicile din Donbas sunt state independente recunoscute de Rusia și care au cerut ajutor din partea Rusiei pentru a le fi asigurată securitatea. Rusia a făcut fix acest lucru”, a mai comentat Peskov, referindu-se la statele fictive inventate de ruși pe teritoriul Ucrainei pentru a putea justifica mai ușor invadarea țării.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri