„Lătratul unui câine turbat”. Phenianul, noi declarații dure la adresa lui Trump pe subiectul butonului nuclear

Data publicării:
Kim Jong-un asistă la lansarea unor rachete.
Kim Jong-un asistă la lansarea unor rachete.

Autorităţile din Coreea de Nord au apreciat marţi că mesajul preşedintelui american Donald Trump, care s-a lăudat că are un buton nuclear „mult mai mare” decât cel al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, nu este decât expresia unui „dement”, „lătratul unui câine turbat”, relatează France Presse, potrivit Agerpres.



Kim Jong-Un a profitat de discursul său de Anul Nou pentru a-l avertiza că are „butonul nuclear” la îndemână, a întins în acelaşi timp o mână Seulului, făcând apel la un dialog şi vorbind despre o participare nord-coreene la apropiatele Jocuri Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Ca răspuns, preşedintele american a declarat într-o postare pe Twitter: „Informaţi-l că eu am de asemenea un buton nuclear şi acesta este mult mai mare şi mai puternic decât al lui. Şi el funcţionează!”.

Într-o primă reacţie nord-coreeană la acest mesaj, ziarul partidului unic la putere Rodong Sinmun a calificat afirmaţiile lui Donald Trump drept „fanfaronadă”. Nu este decât „spasmul unui dement” înspăimântat de puterea Coreei de Nord şi „lătratul unui câine turbat”, scrie ziarul nord-coreean.

După discursul lui Kim Jong-Un, cele două Corei au făcut demersuri de destindere a relaţiilor, care au culminat săptămâna trecută cu primul lor dialog oficial după o pauză de peste doi ani, când au convenit asupra participării Phenianului la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

Dar de atunci Coreea de Nord a trimis o serie de avertismente la adresa Coreei de Sud şi SUA.

De o lungă perioadă de timp Phenianul proferează ameninţări serioase la adresa inamicilor săi. În acest context, Donald Trump a recurs la o retorică belicoasă faţă de Coreea de Nord într-atât de mult încât a fost acuzat de agravarea tensiunilor în peninsulă. În special, el a ameninţat regimul nord-coreean cu 'foc şi furie' dacă va mai ameninţa SUA.

Afirmaţiile sale despre butonul nuclear „sunt o reflectare a stării mentale disperate a unui perdant”, adaugă Rodong Sinmun, care consideră că Donald Trump „suferă de tulburări de personalitate având legătură cu furia şi schizofrenia”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri