Lukașenko: Prigojin este în Belarus/ Experiența mercenarilor Wagner, un lucru inestimabil

Data actualizării: Data publicării:
Wagner’s head Yevgeny Prigozhin leaves Southern Military District in Rostov
Președintele Alexander Lukașenko a confirmat că Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor ruși Wagner, este în Belarus. Foto: Profimedia Images

Liderul belarus Alexander Lukașenko a fost citat spunând că fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, este în Belarus, potrivit agenției de presă a statului belarus, Belta, transmite BBC.

Liderul belarus este citat spunând că „au fost oferite garanțiile de securitate”, așa cum a promis Vladimir Putin. 

„Văd că Prigojin a zburat la bordul acestui avion – da, într-adevăr este în Belarus astăzi”, a fost citat acesta, adăugând că va sta în țară pe costul grupului Wagner.

Lukaşenko afirma anterior marţi că ţara sa va beneficia de experienţa combatanţilor grupării paramilitare ruse Wagner, pe care el a acceptat să o primească în cadrul acordului care a pus capăt rebeliunii mercenarilor Wagner în Rusia, transmit marţi AFP şi Reuters, preluate de Agerpres. 

„În cazul în care comandanţii lor vin la noi şi ne ajută, ne spun ceea ce este important acum - acest lucru este inestimabil. Ei se află în prima linie, sunt unităţi de asalt. Ei ne vor explica ceea ce contează la ora actuală” pe plan militar, a declarat Lukaşenko, citat într-un comunicat al preşedinţiei belaruse. 

El a adăugat că nu trebuie ca Belarusul să se teamă de prezenţa mercenarilor Wagner pe teritoriul său. 

„Îi vom urmări cu atenţie”, a precizat şeful statului belarus. 

Potrivit acordului mediat de Aleksandr Lukaşenko după revolta combatanţilor Wagner împotriva Rusiei, mercenarii se vor putea alătura forţelor armate ruse sau se vor putea muta alături de liderul lor Evgheni Prigojin în Belarus.

Marți dimineață, proiectul de monitorizare „Belarusian Gayun” a raportat că avionul privat al fondatorului „Wagner” ar fi aterizat pe un aerodrom militar din Minsk.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri