Macron anunță că Franța va trimite Ucrainei rachete cu rază lungă. Germania va livra 25 de tancuri Leopard și două sisteme Patriot

Data publicării:
profimedia-0788502980
Emmanuel Macron a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina. Foto: Profimedia Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi, în prima zi a summitului NATO la Vilnius, că Franţa va livra Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune de tipul „Scalp”, în timp ce Berlinul s-a angajat să-i furnizeze arme suplimentare în valoare de aproape 700 milioane de euro.

„Am decis să livrăm Ucrainei noi rachete care să permită lovituri în profunzime”, a declarat Macron la sosirea la locul de desfăşurare a summitului. „Cred că ceea ce este important pentru noi astăzi este să transmitem un mesaj de susţinere Ucrainei, de unitate a NATO”, a afirmat preşedintele francez.

Germania anunţă că urmează să livreze Ucrainei un ajutor militar suplimentar care constă, între altele, în 40 de vehicule blindate de transport militar de tip Marder, 25 de tancuri de tip Leopard 1 şi două sisteme de lansare de rachetă de tip PATRIOT, relatează The Associated Press, potrivit News.ro.

Ministerul german al Apărării a anunţat marţi că Berlinul trimite Kievului 20.000 de cartuşe de artilerie, 5.000 de cartuşe de muniţie fumigenă, un pachet de recunoaştere şi de apărare antidronă şi un sistem de dronă de tip Luna.

Germania urmează să trimită, de asemenea, cinci vehicule blindate de recuperare.

Berlinul este unul dintre prinicipalii furnizori militari ai Kievului.

Ultimul pachet de ajutor militar valorează aproximativ 700 de milioane de euro.

Oficiali germani au promis un nou ajutor militar substanţial Ucrainei, la summitul NATO de la Vilnius. Ei au refuzat însă în mod clar să trimită Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune de tip Taurus, cerute de Kiev.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri